<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
2p

A piaci átlagot meghaladó növekedésről számolt be az Unilever 2011-es pénzügyi jelentésében: a nehéz piaci és makrogazdasági környezet ellenére a brit-holland csoport 6,5 százalékkal növelte értékesítési bevételét az egy évvel korábbihoz képest - áll a társaságnak közleményében.

A pénzügyi eredményekben továbbra is kiemelt szerepe van a feltörekvő piacok teljesítményének, és a testápolási cikkek értékesítésének.

Az értékesítési volumen 1,6 százalékos emelkedése mellett az éves forgalom 46,5 milliárd euróra nőtt a negatív árfolyamhatások, a piaci nehézségek és a gazdasági környezet kihívásai ellenére is.

A feltörekvő piacokon a negyedik negyedévben, valamint az év egészében is kiváló eredményeket ért el a társaság, a növekedés mértéke ismét kétszámjegyű volt.

A piaci volumen növekedése némileg lassult az elmúlt évben, ami elsősorban az áremelkedéseknek, valamint a továbbra is gyenge fogyasztói bizalomnak tudható be. Mindezek ellenére regionális összehasonlításban továbbra is az ázsiai, afrikai és közép-kelet-európai térség számít a növekedés motorjának, az Unilever teljes forgalmához ezek a piacok 18,95 milliárd euróval járultak hozzá, az értékesítési bevétel növekedése pedig még a csoportátlagot is messze meghaladták (10,5 százalék).

MTI

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.