2008. április 28. 07:59

A postahivatalok vállalkozásban történő működtetésére meghirdetett közbeszerzési eljárás ajánlattételének visszavonását követelik a Magyar Posta Zrt.-től Heves, Komárom-Esztergom, Somogy és Szabolcs-Szatmár-Bereg érintett vállalkozásai és önkormányzatai, amelyek képviselői vasárnap Nyíregyházán tanácskoztak és fogalmaztak meg tiltakozó petíciót. A Magyar Posta hangsúlyozta, a részvétel a Postapartneri programban önkéntes, a vállalkozók és az önkormányzatok bármikor kiléphetnek az eljárásból.

A mintegy 160 résztvevő képviselői - akik névvel nem vállalták a nyíregyházi tanácskozást követő sajtótájékoztatón a szereplést, mert mint mondták, ebben az esetben kizárhatják őket a közbeszerzésből - a Posta elnökéhez és vezérigazgatójához címzett petíciójukban kiemelték: a társaságnak "olyan tisztességes ajánlattal kell előállnia, hogy legalább a jelenlegi színvonalon működhessenek a posták".

Az állították: a Posta által ajánlott díjak a jelenlegi működési költségeknek csak a 40-50 százalékát fedezik, s az összeg még a törvényben előírt szakképzettségű dolgozók minimálbérét, illetve annak közterheit sem fedezi.

Szerintük ezzel az ajánlattal a Magyar Posta Zrt. visszaél a gazdasági erőfölényével.

Ráadásul a közbeszerzési eljárásban olyan szigorú elvárásokat fogalmaztak meg - tették hozzá -, melyek még a Posta saját üzletpolitikájában sem szerepelnek.

MTI/Menedzsment Fórum

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.