2009. január 14. 15:14

Szerda délután két óráig mintegy 600 postás nem tudta megkezdeni a kézbesítést az időjárási viszonyok és a járhatatlan utak miatt; a helyzet a Dél-Dunántúlon a legsúlyosabb - tájékoztatta Tomecskó Tamás, a Magyar Posta Zrt. szóvivője az MTI-t.

Tizenhat posta nem nyitott ki, mert az ott dolgozók nem értek be munkahelyükre. A helyzet a Dél-Dunántúlon, Baranya, Vas és Zala megyében a legsúlyosabb, több mint 500 kézbesítő vár arra, hogy járhatóak legyenek az utak, és megkezdhessék a napi küldemények, valamint a nyugdíjak kézbesítését.

A régióban több település megközelíthetetlen volt, oda a postai járatok sem jutottak el időben - fűzte hozzá.

A szóvivő közlése szerint a Magyar Posta vezérigazgatója felhívta a dolgozók figyelmét a közszolgáltatói feladatok ellátásának fontosságára, de hozzátette, hogy a munkavégzés során a postások nem veszélyeztethetik saját testi épségüket. Ezért ha úgy ítélik meg, hogy biztonsággal nem tudják ellátni a szolgálatot, akkor nem indulhatnak útnak.

Amint adottak a biztonságos közlekedés és munkavégzés feltételei, a Magyar Posta munkatársai azonnal megkezdik a munkát - zárul a közlemény.

MTI/Menedzsment Fórum

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.