2008. május 30. 06:09

Kerékpár-vásárlási szerződése felmondására készül a Magyar Posta; a tendergyőztes Cronopont Kft.-nek nyolc napja maradt nyilatkozni a szállítás teljesítéséről - tudta meg a Népszabadság pénteki száma.

A lap információi szerint a társaság igazgatósága megállapította, hogy a kézbesítők kerékpárjainak beszerzésénél számos szabálytalanság történt, és az ügyben több postai vezető közvetlen vagy közvetett felelőssége állapítható meg.

A posta belső vizsgálata egyértelműen bebizonyította, hogy Gergely László, a társaság közbeszerzési bizottságának vezetője a kerékpárbeszerzési pályázatot megelőzően - felhatalmazás nélkül - információkat adott át a tender későbbi győztesének. Ezt a posta azóta felmentett munkatársa a társaság ellenőreinek is beismerte - írta a napilap.

A Népszabadság szerint posta fontolgatja, hogy büntető feljelentéssel tesz pontot az egymilliárd forintos beszerzés végére. 

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.