2p

Hogyan lehetnek ekkora eltérések a közvélemény-kutatások között?
Magyar Péter miatt ekkora a bizonytalanság?
Milyen módszerrel készülnek a felmérések?

Online Klasszis Klub találkozó élőben Hann Endrével!

Vegyen részt és kérdezzen Ön is a Medián ügyvezető igazgatójától!

2024. június 5. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

Utolsó svédországi üzemei bezárására készül szerkezetátalakítási programja keretében a világ legnagyobb mobil hálózati berendezés gyártó vállalata, a svéd Ericsson.

A Svenska Dagbladet csütörtöki beszámolója szerint az Ericsson a Boras és Kumla városokban működő üzemei bezárásával 140 éves svédországi gyártás végére tesz pontot. Az üzembezárás 3 ezer munkahely megszüntetésével jár. Az Ericsson világszerte 120 ezer alkalmazottat foglalkoztat, ebből 17 ezret Svédországban.

Per Norlander, az Ericsson üzemi szakszervezetének képviselője viszont a svéd közszolgálati rádiónak úgy nyilatkozott, hogy az üzemek bezárásáról még nem mondták ki a végső szót. Az Ericsson a lapértesülést csak annyiban kommentálta, hogy szerkezetátalakítási programja keretében világszerte létszámcsökkentést lesz kénytelen végrehajtani és ebből a svédországi tevékenység sem maradhat ki.

Hajócsodák, amelyektől tátva marad a szánk

Az Ericsson júliusban jelentette be szerkezetátalakítási programját, mivel az iparosodott országokban már szinte teljesen kiépített, közel telített negyedik generációs (LTE) mobil hálózati piac nem jelent számára növekedési potenciált. Az üzlet fellendülésére legkorábban az ötödik generációs hálózati infrastruktúra kiépítésével párhuzamosan lehet számítani, ez azonban 2020 körül várható. Mindemellett egyre jobban szorongatják a mobil hálózati piacon az Ericssont kínai konkurensei is.

MTI

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!