<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
2p

Utolsó svédországi üzemei bezárására készül szerkezetátalakítási programja keretében a világ legnagyobb mobil hálózati berendezés gyártó vállalata, a svéd Ericsson.

A Svenska Dagbladet csütörtöki beszámolója szerint az Ericsson a Boras és Kumla városokban működő üzemei bezárásával 140 éves svédországi gyártás végére tesz pontot. Az üzembezárás 3 ezer munkahely megszüntetésével jár. Az Ericsson világszerte 120 ezer alkalmazottat foglalkoztat, ebből 17 ezret Svédországban.

Per Norlander, az Ericsson üzemi szakszervezetének képviselője viszont a svéd közszolgálati rádiónak úgy nyilatkozott, hogy az üzemek bezárásáról még nem mondták ki a végső szót. Az Ericsson a lapértesülést csak annyiban kommentálta, hogy szerkezetátalakítási programja keretében világszerte létszámcsökkentést lesz kénytelen végrehajtani és ebből a svédországi tevékenység sem maradhat ki.

Hajócsodák, amelyektől tátva marad a szánk

Az Ericsson júliusban jelentette be szerkezetátalakítási programját, mivel az iparosodott országokban már szinte teljesen kiépített, közel telített negyedik generációs (LTE) mobil hálózati piac nem jelent számára növekedési potenciált. Az üzlet fellendülésére legkorábban az ötödik generációs hálózati infrastruktúra kiépítésével párhuzamosan lehet számítani, ez azonban 2020 körül várható. Mindemellett egyre jobban szorongatják a mobil hálózati piacon az Ericssont kínai konkurensei is.

MTI

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.