2008. március 20. 08:39

Elsősorban a személyi kiadások lefaragásával és a kiemelt események hozta extra reklámbevétellel ellensúlyozza a Magyar Televízió (MTV), hogy nominálisan nem növekedett a tavalyihoz képest állami juttatása - közölte a közmédium kommunikációs osztálya.

"Az üzleti terv kiadási oldalán elsősorban a személyi jellegű ráfordítások csökkenésével számolnak" - írják, számadat nélkül annyit közölve, hogy a kuratórium által elfogadott üzleti terv "tartalmaz egy létszámcsökkentési keretszámot".

Az MTI egy hónappal ezelőtti értesülése szerint 200-250 munkatársat, azaz az alkalmazottak hetedét bocsátanák el, zömében olyan munkatársakat, akinek tevékenységét kiváltja, hogy az új székházat a bérbeadó üzemelteti. Számadatokat mellőző közlésük szerint az üzleti tervben szereplő, műsorkészítésre fordítható összeg "magasabb, mint a korábbi években".

Az MTV most azt hangsúlyozza: a cél "nem az, hogy a keretszám mindenáron teljesüljön, hanem az, hogy az adott gazdálkodási keretek között a pénzügyi egyensúly megmaradjon, és a szervezetfejlesztés folytatódjon", jelezve, hogy május végén kerül a kuratórium elé "a létszámgazdálkodási víziót is magában foglaló" középtávú terv.

A közmédium emlékeztet arra: az állami juttatás változatlanul hagyása azt jelenti, hogy az infláció miatt reálértéken majdnem 2 milliárd forinttal kevesebből gazdálkodik a cég az idén, mint tavaly. Bár a kiemelt sporteseményeknek köszönhetően a hirdetési bevételek várhatóan meghaladják a tavalyi évit, a hiány pótlása ebből a forrásból csak részben lehetséges.

MTI/Menedzsment Fórum

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.