2p

Merre tovább, Magyarország? Hogyan éltünk idén, és hogyan fogunk jövőre?

Különleges, évzáró online Klasszis Klub
Petschnig Mária Zita közgazdásszal és Kéri László politológussal
- vegyen részt és kérdezzen Ön is!

2023. december 14. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

Elsősorban a személyi kiadások lefaragásával és a kiemelt események hozta extra reklámbevétellel ellensúlyozza a Magyar Televízió (MTV), hogy nominálisan nem növekedett a tavalyihoz képest állami juttatása - közölte a közmédium kommunikációs osztálya.

"Az üzleti terv kiadási oldalán elsősorban a személyi jellegű ráfordítások csökkenésével számolnak" - írják, számadat nélkül annyit közölve, hogy a kuratórium által elfogadott üzleti terv "tartalmaz egy létszámcsökkentési keretszámot".

Az MTI egy hónappal ezelőtti értesülése szerint 200-250 munkatársat, azaz az alkalmazottak hetedét bocsátanák el, zömében olyan munkatársakat, akinek tevékenységét kiváltja, hogy az új székházat a bérbeadó üzemelteti. Számadatokat mellőző közlésük szerint az üzleti tervben szereplő, műsorkészítésre fordítható összeg "magasabb, mint a korábbi években".

Az MTV most azt hangsúlyozza: a cél "nem az, hogy a keretszám mindenáron teljesüljön, hanem az, hogy az adott gazdálkodási keretek között a pénzügyi egyensúly megmaradjon, és a szervezetfejlesztés folytatódjon", jelezve, hogy május végén kerül a kuratórium elé "a létszámgazdálkodási víziót is magában foglaló" középtávú terv.

A közmédium emlékeztet arra: az állami juttatás változatlanul hagyása azt jelenti, hogy az infláció miatt reálértéken majdnem 2 milliárd forinttal kevesebből gazdálkodik a cég az idén, mint tavaly. Bár a kiemelt sporteseményeknek köszönhetően a hirdetési bevételek várhatóan meghaladják a tavalyi évit, a hiány pótlása ebből a forrásból csak részben lehetséges.

MTI/Menedzsment Fórum

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!