<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
2p

Van élet az orosz gázon és olajon túl? Tényleg lehetetlen teljesen elszakadni Moszkvától? Elzárhatja Putyin a gázcsapot?

Online Klasszis Klubtalálkozó élőben Holoda Attila energetikai szakértővel - vegyen részt és kérdezzen Ön is!

2022. május 26. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

Elsősorban a személyi kiadások lefaragásával és a kiemelt események hozta extra reklámbevétellel ellensúlyozza a Magyar Televízió (MTV), hogy nominálisan nem növekedett a tavalyihoz képest állami juttatása - közölte a közmédium kommunikációs osztálya.

"Az üzleti terv kiadási oldalán elsősorban a személyi jellegű ráfordítások csökkenésével számolnak" - írják, számadat nélkül annyit közölve, hogy a kuratórium által elfogadott üzleti terv "tartalmaz egy létszámcsökkentési keretszámot".

Az MTI egy hónappal ezelőtti értesülése szerint 200-250 munkatársat, azaz az alkalmazottak hetedét bocsátanák el, zömében olyan munkatársakat, akinek tevékenységét kiváltja, hogy az új székházat a bérbeadó üzemelteti. Számadatokat mellőző közlésük szerint az üzleti tervben szereplő, műsorkészítésre fordítható összeg "magasabb, mint a korábbi években".

Az MTV most azt hangsúlyozza: a cél "nem az, hogy a keretszám mindenáron teljesüljön, hanem az, hogy az adott gazdálkodási keretek között a pénzügyi egyensúly megmaradjon, és a szervezetfejlesztés folytatódjon", jelezve, hogy május végén kerül a kuratórium elé "a létszámgazdálkodási víziót is magában foglaló" középtávú terv.

A közmédium emlékeztet arra: az állami juttatás változatlanul hagyása azt jelenti, hogy az infláció miatt reálértéken majdnem 2 milliárd forinttal kevesebből gazdálkodik a cég az idén, mint tavaly. Bár a kiemelt sporteseményeknek köszönhetően a hirdetési bevételek várhatóan meghaladják a tavalyi évit, a hiány pótlása ebből a forrásból csak részben lehetséges.

MTI/Menedzsment Fórum

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.