1p

Mi a Magyar Péter-jelenség titka?
Mennyiben más Magyar Péter, mint Orbán Viktor?
Mennyi voksot szerezhet a Tisza Párt, kitől vehet el szavazatokat?
Online Klasszis Klubtalálkozó élőben Somogyi Zoltánnal!

Vegyen részt és kérdezzen Ön is a Political Capital szociológus társalapítójától!

2024. május 23. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

Tavaly több mint 325 ezer négyzetméter raktár- és ipari területre kötöttek bérleti szerződést, ez a felület megegyezik az egy évvel korábbival, a piacot elsősorban a szerződéshosszabbítások jellemezték - közölte a DTZ ingatlantanácsadó és a CA Immo ingatlanbefektető.

Az újonnan belépő bérlők összesen csupán 81 ezer négyzetméterre kötöttek szerződést, a hosszabbítás pedig 240 ezer négyzetméterre vonatkozott. A hosszabbítások nagy arányát a tanácsadó cég azzal is magyarázza, hogy kevés ingatlan biztosít lehetőséget a bővítésre. Jelenleg csupán 12 helyszínen van lehetőség 10 ezer négyzetméternél nagyobb egybefüggő terület bérbevételére.

Az üresedési ráta 1 év alatt 1,4 százalékponttal csökkent, a múlt év végén 19,4 százalékon állt. Tavaly összesen három épületben 16 500 négyzetméter új logisztikai-ipari területet adtak át, amely az 1,8 millió négyzetmétert meghaladó modern állomány 1 százalékos növekedését eredményezte.

MTI

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!