Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


		
	

A kedvező növekedési lehetőségekkel magyarázza Európa vezető szexipar vállalata, miért keres befektetőket. A társaság a HypoVereinsbankot bízta meg a potenciális új részvényesek megnyerésére.

Ulrich Rotermund, a Beate Uhse AG elnöke és legnagyobb részvényesének bejelentése szerint a társaság további terjeszkedéséhez friss tőkét kíván bevonni. A befektetők felkutatására, és az új részvények kibocsátásával a HypoVereinsbank Mergers & Acquisitions (egyesülési és felvásárlási) részlegét bízták meg. Rotermund a lépést azzal magyarázta, hogy a cégvezetés véleménye szerint itt az alkalom a társaság további expanziójára. A társaság szerint ugyanis az erotikus termékek társadalmi elfogadottsága soha nem tapasztalt módon javult az elmúlt időszakban, melynek köszönhetően a potenciális vásárlók köre jelentősen bővült.

A befektetőket tartják szem előtt (forrás: beateuhse.ag)

A hosszútávon a részvényesi értéket jelentősen növelő terjeszkedés azonban külső forrásból hatékonyabban finanszírozható, mintha hiteleket venne fel a cég, vallja az elnök. A lépés nem előzmény nélküli, 1999-ben egyszer már bocsátott ki részvényeket a vállalat, az akkor befolyt összegből jelent meg nemzetközi porondon a korábban csak a német piacon érdekelt vállalat.

A Beate Uhse azóta 16 országban nyitott boltokat, a katalógusból rendelőkkel együtt több milliós vevőköre, magazinja és tévéműsora van. A Beate Uhse név 63 millió eurót ér, magát a márkanevet a német gazdaság 50 legjelentősebb brandje közt tartják számon. A cég éves forgalma meghaladja a 285 millió eurót, amellyel a társaság ezen piaci szegmensen vezető. Ami a társaság magyar érdekeltségeit illeti, 2005-ben a Teréz körúton nyílt bolt a cég egyik legnagyobb európai üzlete. Kevésbé ismert, hogy a vállalat nevével fémjelzett és világszerte forgalmazott erotikus játékszerek egy jelentős részét Magyarországon gyártják.

Menedzsment Fórum

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára. Sok éves tapasztalattal a hátunk mögött elérkezettnek láttuk az időt arra, hogy szintet lépjünk és egy olyan lehetőséget kínáljunk Önöknek, amelynek segítségével egyes témakörök elismert szakértőinek - így többek között Bod Péter Ákos, Pogátsa Zoltán, László Csaba, Prinz Dániel vagy Szakonyi Péter - véleményeihez, mélyelemzéseihez, neves újságírók által készített egyedi tartalmakhoz jutnak hozzá. Ennek formája egy ELŐFIZETÉS, mely egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között klubtagságot, webinárumokon való részvételt, a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.

Előfizetőink naponta 4-6 unikális, máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá az első hónapban 390 forintért.

Cikkeink túlnyomó többsége azonban továbbra is szabadon olvasható marad.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!

Jól jönne 1,5 millió forint?

 

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Ersténél 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 102 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.