TÁMOGASSA A FÜGGETLEN, MINŐSÉGI ÚJSÁGÍRÁST, TÁMOGASSON MINKET!
Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában

Az Aeroplex Kft. dolgozóinak vasárnap délutáni állománygyűlése elfogadta a Malév Rt. ajánlatát, így a repülőgép-karbantartók tegnap 20.30 órától felvették a munkát.

A nemzeti légitársaság ma 12 órától folyamatosan újraindítja járatait -- tájékoztatta lapunkat Kocsi Margit szóvivő. A karbantartók múlt hétfőn kezdődött munkabeszüntetése miatti veszteség az előzetes számítások szerint meghaladja a 150 millió forintot.

A repülőgép-karbantartók -- mint arról lapunk beszámolt --, miután nem tudtak megegyezni az idei béremelésről, a múlt hétfőn este szüntették be a munkát. A szerelők az ajánlott hét plusz két százalékkal szemben 15 százalékot követeltek. Bár a Malévnek sikerült gépeinek átvizsgálását külföldön megoldania, számos járatát kénytelen volt törölni a sztrájk miatt. Pénteken pedig teljesen leállt a Malév, de a bértárgyalások folytatódtak.

A szerelők szakszervezete péntek délután levélben értesítette az Aeroplex és a Malév Rt. vezetését arról, hogy elfogadják a társaság által felajánlott hét plusz két százalékos béremelést, és készek azonnali hatállyal beszüntetni a sztrájkot, ha az ÁPV Rt. hajlandó tárgyalásokat kezdeni velük az általuk előterjesztett öt újabb követelésről. Az öt követelés közül háromban szombaton előzetes megállapodás született a szakszervezet és a Malév Rt. vezetése között. A fennmaradó két követelés sorsa nyitva maradt, mivel az túlnőtt a légitársaság menedzsmentjének kompetenciáján.

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.

Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 28 410 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál és a Cetelemnél 28 721 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.