2001. február 12. 11:00

Az Aeroplex Kft. dolgozóinak vasárnap délutáni állománygyűlése elfogadta a Malév Rt. ajánlatát, így a repülőgép-karbantartók tegnap 20.30 órától felvették a munkát.

A nemzeti légitársaság ma 12 órától folyamatosan újraindítja járatait -- tájékoztatta lapunkat Kocsi Margit szóvivő. A karbantartók múlt hétfőn kezdődött munkabeszüntetése miatti veszteség az előzetes számítások szerint meghaladja a 150 millió forintot.

A repülőgép-karbantartók -- mint arról lapunk beszámolt --, miután nem tudtak megegyezni az idei béremelésről, a múlt hétfőn este szüntették be a munkát. A szerelők az ajánlott hét plusz két százalékkal szemben 15 százalékot követeltek. Bár a Malévnek sikerült gépeinek átvizsgálását külföldön megoldania, számos járatát kénytelen volt törölni a sztrájk miatt. Pénteken pedig teljesen leállt a Malév, de a bértárgyalások folytatódtak.

A szerelők szakszervezete péntek délután levélben értesítette az Aeroplex és a Malév Rt. vezetését arról, hogy elfogadják a társaság által felajánlott hét plusz két százalékos béremelést, és készek azonnali hatállyal beszüntetni a sztrájkot, ha az ÁPV Rt. hajlandó tárgyalásokat kezdeni velük az általuk előterjesztett öt újabb követelésről. Az öt követelés közül háromban szombaton előzetes megállapodás született a szakszervezet és a Malév Rt. vezetése között. A fennmaradó két követelés sorsa nyitva maradt, mivel az túlnőtt a légitársaság menedzsmentjének kompetenciáján.

3 millió forintból mindent elérhetsz

A céljaidhoz elég lenne 3 millió forint? A legjobb személyi kölcsönökkel felújíthatod a lakásod, lecserélheted az autód, de saját vállalkozásodat is beindíthatod. Használd személyi kölcsön kalkulátorunkat és legyen tiéd a legkedvezőbb hitel a törlesztőrészlet nagysága alapján: a CIB Bank Előrelépő személyi kölcsönének 60 654 forint a havi törlesztőrészlete, a THM pedig 8,17 százalék, de szintén kedvező a Raiffeisen Bank ajánlata: a törlesztőrészlet 60 757 forint, a THM pedig 8,92 százalék. A Cetelem Saját Ritmus kölcsönt 61 767 forintos törlesztőrészlettel és 9,47 százalékos THM-mel érhetjük el. A Budapest Bank Prémium kölcsöne havi 64 152 forintos törlesztőrészlettel és 10,50 százalékos THM-mel lehet a miénk. További ajánlatok, esetleg nagyobb hitelösszeg érdekel? Használd ezt a hitelkalkulátort!