1p

NIS2: rohamosan közeleg a határidő, kerülje el a bírságot!
Mit jelent a gyakorlatban a NIS2 a vállalkozások számára?
Hogyan válasszunk szolgáltatót a megfelelőség biztosításához?
Milyen eszközökkel lehet erősíteni a védelmet és mit kell tenni, ha támadás ért minket?

NIS2 újratöltve - IT-biztonság a gyakorlatban

2024. június 18.

Részletek és jelentkezés itt!

A fuvarközvetítő szolgáltató 680 millió dollárért felvásárolta a vezető nélküli kamionokat fejlesztő Ottót.

Az Uber bejelentette, hogy 680 millió dollárért felvásárolta az Otto nevű, önvezető teherautókat fejlesztő céget. Az Otto teljes csapata átmegy az Uberhez, köztük Anthony Levandowski is, aki korábban a Google önvezetős projektjét vezette. Az Ottonál dolgozó mérnökök folytatják az eddigi kutatásaikat, a tapasztalatokat ugyanakkor az Uber és a most felvásárolt cég szakemberei megosztják egymással.

Az Otto hosszú távú célja nem kisebb, mint hogy az USA útjain futó 4,3 millió kamion emberi beavatkozás nélkül is működőképes legyen. Alighanem ez keltette fel az Uber figyelmét. A felvásárlás előtt nem sokkal a Volvo és az Uber közösen bejelentette, hogy 300 millió dollárt fektetnek az önvezető autókba. Ugyanakkor az Uber nemcsak a közúti személy-, hanem az áruszállítást is önjáróvá tenné.

Az Otto jelenleg már közúton, valós forgalmi körülmények között teszteli az érzékelők mellett lidarral is felszerelt teherautók néhány példányát.

mfor.hu

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!