<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
2p

A tervek szerint 250 millió forint lesz a Duna Tv hiánya, közszolgálati médiumot felügyelő közalapítvány kuratóriumának elnöke úgy véli, lehet ennél kisebb is.

Lehet kisebb a Duna Televízió hiánya az idei üzleti tervben szereplő negyedmilliárdos mínusznál - közölte szombaton az MTI-vel Simkó János, a közszolgálati médiumot felügyelő közalapítvány kuratóriumának elnöke.

Tavaly is hasonló mértékű hiányt terveztek, ám végül szolid pluszban zárta a cég 2008-at, ráadásul "év közben is van beavatkozási lehetőség" - jegyezte meg.

Annak kapcsán, hogy egy évvel ezelőtt még komoly létszámleépítést kért a kuratórium a menedzsmenttől, amely az idei évre sem kalkulál elbocsátásokkal, Simkó János megemlítette: a Duna Televíziónál jelentős költségmegtakarítások voltak, ráadásul a végkielégítés miatt egy ilyen intézkedés egy-másfél esztendeig több pénzt vinne, mint amennyit hozna.

Pénteken fogadta el nagy többséggel a Duna Televízió idei üzleti tervét a közszolgálati médiumot felügyelő közalapítvány kuratóriuma; a néhány hete „a nagy lefaragások éveként” beszélt 2009-ről az MTI-nek nyilatkozva Cselényi László, a Duna Televízió elnöke; akkori közlése szerint - 9,5 milliárdos bevétel mellett - így is mintegy 250 milliós mínusszal számolnak az idei évre a tavalyi, pár tízmilliós plusz után.

MTI/Menedzsment Fórum

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.