<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
2p


			
		

A magyar cégek 78 százaléka már saját bőrén is érzékeli a gazdasági válság negatív hatásait, miközben 38 százalékuknak nincsenek terveik a recesszió átvészelésére – derült ki a Magyar Logisztikai, Beszerzési és Készletezési Társaság (MLBKT) januári felméréséből.

A több mint száz cégvezető, logisztikai és beszerzési vezető megkérdezésével végzett, nem reprezentatív felmérés szerint a nagyobb vállalatokat és a kkv-kat hasonló arányban érinti a válság, áll a szerkesztőségünkhöz eljuttatott közleményben.

Ugyanakkor szembeötlő a belső kommunikáció gyengesége az 500 főnél többet alkalmazó társaságok esetében, ahol a válaszadók mintegy fele állította, hogy nem tudja, léptek-e már életbe vállalaton belül a válsággal kapcsolatos intézkedések.

A gazdasági válság miatt az értékesítés visszaesését várja a megkérdezettek háromnegyede, likviditási nehézségekkel pedig 38 százalékuk számol. Egyre nehezebbé válik a stratégiai tervezés a megkérdezett vállalatok 27 százalékánál. A résztvevők közül többen említették, hogy nincsenek elegendő információik a várható kormányzati intézkedésekről.

A felmérés eredményei szerint az élelmiszer- és gyógyszeripari cégek mindennapi működésébe még nem gyűrűzött be a válság, de a szakemberek számítanak rá, hogy a közeljövőben ezeken a területeken is komoly problémák adódhatnak. Az MLBKT az adatfelvételt negyedévenként megismétli.

Menedzsment Fórum

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.