2009. május 4. 05:39

A válság ellenére növeli bevételét és eredményét az informatikai piacon érdekelt KÜRT Zrt. A társaság az idén várhatóan 1,8 milliárd forint konszolidált bevételt ér el, miközben adózás előtti eredménye 350 millió forint lesz - mondta Frankó Csuba Dea, a cég marketing igazgatója az MTI-nek.

Hozzátette, a vállalat tavaly, hasonlóan a 2007. évhez, 1,6 milliárd forint bevételre és 300 millió forint adózás előtti eredményre tett szert, ám mivel az idén megnőtt költségtakarékos informatikai megoldások iránti igény, a gazdasági nehézségek ellenére növekedésre számítanak.

Az igazgató elmondta, tapasztalatuk szerint a válság nem csökkentette a keresletet, sőt növeli, ám megváltoztatta a cégek magatartását. Míg korábban csak fejleszteni akartak, most a legfontosabb az számukra, hogy kevesebbe kerüljön informatikai rendszerük működtetése.

Frankó Csuba Dea példaként elmondta, egy cég az éves informatikai büdzséjének 10-15 százalékáért, már 30-35 százalékos megtakarítást is elérhet. Úgy vélte, sok cég nem tudja és nem gondolja át, hogy mire is költ, s ezért például egy 500 millió forintos informatikai költségvetésű cég, akár 100 millió forintot is elkölthet feleslegesen. Ha viszont egy IT-stratégia mentén racionalizálja működését, ezt az összeget megspórolhatja.

Az igazgató elmondta, a nyomtatás hatékonyabbá tétele sokszor semmilyen befektetést nem igényel, ám odafigyeléssel 10-20 millió forint takarítható meg a kiadásokból.

MTI/Menedzsment Fórum