2p

Figyelem! Jelentősen módosulnak a cégekre vonatkozó ESG-előírások!

Alapjaiban változtathatja meg a cégek – nemcsak a nagyvállalatok, köztük a bankok és biztosítók, hanem a kis- és középvállalkozások (kkv) – működését, hogy a jövőben már olyan auditált (!) nem pénzügyi beszámolókat kell készíteni, ami nemzetközi szabványok alapján gyűjtött ESG-releváns adatokra támaszkodik.

Ne maradjon le, legyen naprakész az egyik legnagyobb horderejű kérdésben!

Jelentkezzen most konferenciánkra! >>

A várt 3,87 milliárd svéd koronánál alacsonyabb, 3,23 milliárd svéd koronás (98,74 milliárd forint) negyedik negyedévi nettó eredményt jelentett be pénteken a svéd tehergépjármű-gyártó Volvo.

A társaság egy évvel korábban 1,99 milliárd koronás (mostani árfolyammal számolva 60,83 milliárd forint) veszteséget könyvelt el.

A világ második legnagyobb teherautó-gyártójának értékesítései a negyedik negyedévben elérték a 73,4 milliárd koronát, ami magasabb az egy évvel korábbi 59,8 milliárd koronánál.

A társaság működési eredménye 5,52 milliárd korona (168,74 milliárd forint) volt a tavalyi negyedik negyedévben szemben az egy évvel korábbi 2,32 milliárd koronás (70,92 milliárd forint) veszteséggel. A vállalat megrendelései 63 százalékkal nőttek, miközben a termelés 49 százalékkal volt magasabb, mint egy évvel korábban.

"Arra számítunk, hogy a termelékenységünk fokozatosan javul, amint partnereink és mi is stabilizáltuk termelésünket ezen a magasabb szinten" - jelentette ki a vállalat elnök-vezérigazgatója, Leif Johansson.

A Volvo igazgatótanácsa részvényenként 2,50 koronás osztalékra tett javaslatot. A társaság részvényei 1,9 százalékos gyengüléssel nyitottak pénteken a stockholmi értéktőzsdén.

MTI

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!