<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
1p

A Sony közölte, hogy tizennégy év óta először zár veszteséggel. A cég szerint a gazdasági válság a felelős a rossz teljesítményért.

A Sony várhatóan 150 milliárd jen (körülbelül 366 milliárd forint) összegű vesztességgel zárja az üzleti negyedévet márciusban - írja a BBC News. A cég még októberben azt közölte, hogy valószínűleg profittal zárja az évet. A várható veszteség még annál is nagyobb lesz, mint azt az elemzők várták.

A múlt évben a társaság 369 milliárd jen (902 milliárd forint) összegű profitot csinált. Idén októberben a cég a felére csökkentette a profit előrejelzését, miután bejelentette, hogy nyolcezer embertől válik meg és bezár néhány gyárat.

A Sony azért érzékeny a mostani krízisre, mert a termékek 80 százalékát külföldön értékesítik, és az erős jen miatt jelentősen drágábban tudják eladni azokat.

Más elektronikai cégek is szenvednek a válság miatt, mint például az LG Electronics, amely szintén veszteséggel zárja az üzleti évet.

Menedzsment Fórum

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.