2010. február 25. 12:51

Befektetési nyereségeinek, a szigorú takarékosságnak és a magasabb biztosítási díjaknak köszönhetően a várakozásoknál jobban alakult a Magyarországon is érdekelt holland Aegon biztosító negyedik negyedéve: 393 millió eurós adózott eredménnyel zárta a negyedet, több mint kétszeresen meghaladva a 168 millió eurós elemzői várakozásokat.

Egy évvel korábban még 1,2 milliárd euró volt a cég vesztesége. Az üzemi eredmény a negyedben 253 millió euró lett, az egy évvel korábbi 951 millió eurós veszteség után.

A tavalyi év egészében is - a jól sikerült utolsó negyedévnek köszönhetően - visszatért a nyereségzónába a biztosító: 204 millió euró lett az adózott eredmény, a 2008-as 1,08 milliárd eurós veszteséggel szemben.

A javulást a tavalyi évre 150 millió eurós megtakarítást célzó költségcsökkentési terv határidő előtti végrehajtásával, a jobb kockázatkezeléssel és a leírások csökkenésével magyarázzák.

Időközben az Aegon gőzerővel törleszti 3 milliárd eurós állami adósságát: az összegből már egymilliárd eurót visszafizetett: 1 milliárd euró értékű részvénykibocsátást hajtott végre tavaly augusztusban, ennek révén törlesztette 3 milliárd eurót kitevő tartozásának harmadát a holland államnak, amely tavaly ősszel, a világméretű válság elmélyülésekor közpénzinjekcióval segített az Aegonnak elkerülni az összeomlást.

Tavaly az Aegon mintegy 7 százalékos létszámleépítést hajtott végre, jelenleg 25 ezer alkalmazottat foglalkoztat világszerte.

MTI

Hitelre van szükséged?

Találd meg a legideálisabb kölcsönt az Mfor és a Bank360 közös kalkulátoraival! Ha kevesebb mint 5 millió forintra van szükséged, tucatnyi kedvező kamatozású személyi kölcsönt hasonlíthatsz össze a Személyi Kölcsön Kalkulátorral. Ha lecserélnéd a régit, vagy megtaláltad álmaid járgányát, egy olcsó autóhitellel akár már néhány napon belül a volán mögé ülhetsz az Autóhitel Kalkulátor segítségével. Nagyobb terveid vannak és több pénz kell? A lakásvásárlásra fordítható hitelek között hatalmasak az eltérések, ilyenkor érdemes csak igazán összehasonlítani az ajánlatokat! 

A Bank360 és az Mfor összegyűjtötte, hogy melyek február legkedvezőbb hitelei:

Ha jól jönne 1,5 millió forint, a Raiffeisen Bankot érdemes most felkeresni, mivel a személyi kölcsön 30 379 forintos törlesztőrészlet mellett lehet a tiéd 60 hónapos futamidővel. 3 millió forintra lenne szükséged autóvásárláshoz? A CIB Banknál már 60 654 forintos havi törlesztéssel igényelheted jövedelemérkeztetéssel. Az Erste Banknál igényelhető lakáshitellel pedig 10 millió forintot vehetsz fel 20 éves futamidőre havi 54 712 forintos törlesztőrészlettel.

Másfajta kölcsönt keresel? Ez a kalkulátor segíthet megtalálni azt a hitelt, amit keresel.