<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
2p

Befektetési nyereségeinek, a szigorú takarékosságnak és a magasabb biztosítási díjaknak köszönhetően a várakozásoknál jobban alakult a Magyarországon is érdekelt holland Aegon biztosító negyedik negyedéve: 393 millió eurós adózott eredménnyel zárta a negyedet, több mint kétszeresen meghaladva a 168 millió eurós elemzői várakozásokat.

Egy évvel korábban még 1,2 milliárd euró volt a cég vesztesége. Az üzemi eredmény a negyedben 253 millió euró lett, az egy évvel korábbi 951 millió eurós veszteség után.

A tavalyi év egészében is - a jól sikerült utolsó negyedévnek köszönhetően - visszatért a nyereségzónába a biztosító: 204 millió euró lett az adózott eredmény, a 2008-as 1,08 milliárd eurós veszteséggel szemben.

A javulást a tavalyi évre 150 millió eurós megtakarítást célzó költségcsökkentési terv határidő előtti végrehajtásával, a jobb kockázatkezeléssel és a leírások csökkenésével magyarázzák.

Időközben az Aegon gőzerővel törleszti 3 milliárd eurós állami adósságát: az összegből már egymilliárd eurót visszafizetett: 1 milliárd euró értékű részvénykibocsátást hajtott végre tavaly augusztusban, ennek révén törlesztette 3 milliárd eurót kitevő tartozásának harmadát a holland államnak, amely tavaly ősszel, a világméretű válság elmélyülésekor közpénzinjekcióval segített az Aegonnak elkerülni az összeomlást.

Tavaly az Aegon mintegy 7 százalékos létszámleépítést hajtott végre, jelenleg 25 ezer alkalmazottat foglalkoztat világszerte.

MTI

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.