Klasszis Klub online találkozó

Módosult a program!

Május 13. 15:30

Vendég: Dávid Ferenc, a VOSZ volt főtitkára

Legyen előfizetőnk, és regisztrálhat rendezvényünkre!

Előfizetés		
	

Befektetési nyereségeinek, a szigorú takarékosságnak és a magasabb biztosítási díjaknak köszönhetően a várakozásoknál jobban alakult a Magyarországon is érdekelt holland Aegon biztosító negyedik negyedéve: 393 millió eurós adózott eredménnyel zárta a negyedet, több mint kétszeresen meghaladva a 168 millió eurós elemzői várakozásokat.

Egy évvel korábban még 1,2 milliárd euró volt a cég vesztesége. Az üzemi eredmény a negyedben 253 millió euró lett, az egy évvel korábbi 951 millió eurós veszteség után.

A tavalyi év egészében is - a jól sikerült utolsó negyedévnek köszönhetően - visszatért a nyereségzónába a biztosító: 204 millió euró lett az adózott eredmény, a 2008-as 1,08 milliárd eurós veszteséggel szemben.

A javulást a tavalyi évre 150 millió eurós megtakarítást célzó költségcsökkentési terv határidő előtti végrehajtásával, a jobb kockázatkezeléssel és a leírások csökkenésével magyarázzák.

Időközben az Aegon gőzerővel törleszti 3 milliárd eurós állami adósságát: az összegből már egymilliárd eurót visszafizetett: 1 milliárd euró értékű részvénykibocsátást hajtott végre tavaly augusztusban, ennek révén törlesztette 3 milliárd eurót kitevő tartozásának harmadát a holland államnak, amely tavaly ősszel, a világméretű válság elmélyülésekor közpénzinjekcióval segített az Aegonnak elkerülni az összeomlást.

Tavaly az Aegon mintegy 7 százalékos létszámleépítést hajtott végre, jelenleg 25 ezer alkalmazottat foglalkoztat világszerte.

MTI

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára. Sok éves tapasztalattal a hátunk mögött elérkezettnek láttuk az időt arra, hogy szintet lépjünk és egy olyan lehetőséget kínáljunk Önöknek, amelynek segítségével egyes témakörök elismert szakértőinek - így többek között Bod Péter Ákos, Pogátsa Zoltán, László Csaba, Prinz Dániel vagy Szakonyi Péter - véleményeihez, mélyelemzéseihez, neves újságírók által készített egyedi tartalmakhoz jutnak hozzá. Ennek formája egy ELŐFIZETÉS, mely egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között klubtagságot, webinárumokon való részvételt, a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.

Előfizetőink naponta 4-6 unikális, máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá az első hónapban 390 forintért.

Cikkeink túlnyomó többsége azonban továbbra is szabadon olvasható marad.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!

Jól jönne 1,5 millió forint?

 

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Ersténél 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 102 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.