2010. október 20. 10:40

Jól ment az üzlet a francia PSA Peugeot-Citroen csoportnak a harmadik negyedévben, ezért a társaság felfelé módosította az év egészében várható üzemi eredményére vonatkozó előrejelzését.

A Volkswagen után Európa második legnagyobb autóipari csoportjának bevétele 12,99 milliárd eurót tett ki a szeptemberrel végződött három hónapban, ami egymilliárddal több a vártnál, és 10 százalékkal több az egy évvel korábbinál.

A társaság minden fontosabb piacán a vártnál nagyobb forgalomra számít az év hátralevő részében: Európában 5 százalékkal fog zsugorodni a piac a korábban jelzett 7 százalékos visszaeséssel szemben, Kínában 20 százalékos, Latin Amerikában 10 százalékos bővülésre számítanak.

Mindezek eredményeként a Peugeot-Citroen mostmár határozottan másfél milliárd euró üzemi eredményre számít 2010-ben, míg korábban ennek elérését csak kívánatos célnak tartották a cégnél. Bár a tavalyi második félévben jövedelmezősége javult, 2009 egészét mégis veszteséggel zárta a Peugeot-Citroen: a cég honlapja szerint nettó vesztesége 1,16 milliárd euróra nőtt, üzemi szinten 689 millió euró volt a vesztesége, bevétele 48 milliárd eurót tett ki.

MTI

Hitelre van szükséged?

Találd meg a legideálisabb kölcsönt az Mfor és a Bank360 közös kalkulátoraival! Ha kevesebb mint 5 millió forintra van szükséged, tucatnyi kedvező kamatozású személyi kölcsönt hasonlíthatsz össze a Személyi Kölcsön Kalkulátorral. Ha lecserélnéd a régit, vagy megtaláltad álmaid járgányát, egy olcsó autóhitellel akár már néhány napon belül a volán mögé ülhetsz az Autóhitel Kalkulátor segítségével. Nagyobb terveid vannak és több pénz kell? A lakásvásárlásra fordítható hitelek között hatalmasak az eltérések, ilyenkor érdemes csak igazán összehasonlítani az ajánlatokat! 

A Bank360 és az Mfor összegyűjtötte, hogy melyek január legkedvezőbb hitelei:

Ha jól jönne 1,5 millió forint, a Raiffeisen Bankot érdemes most felkeresni, mivel a személyi kölcsön 32 576 forintos törlesztőrészlet mellett lehet a tiéd 60 hónapos futamidővel. 3 millió forintra lenne szükséged autóvásárláshoz? A CIB Banknál már 60 654 forintos havi törlesztéssel igényelheted jövedelemérkeztetéssel. A K&H Banknál igényelhető lakáshitellel pedig 10 millió forintot vehetsz fel 20 éves futamidőre havi 53 283 forintos törlesztőrészlettel.

Másfajta kölcsönt keresel? Ez a kalkulátor segíthet megtalálni azt a hitelt, amit keresel.