2010. október 20. 10:40

Jól ment az üzlet a francia PSA Peugeot-Citroen csoportnak a harmadik negyedévben, ezért a társaság felfelé módosította az év egészében várható üzemi eredményére vonatkozó előrejelzését.

A Volkswagen után Európa második legnagyobb autóipari csoportjának bevétele 12,99 milliárd eurót tett ki a szeptemberrel végződött három hónapban, ami egymilliárddal több a vártnál, és 10 százalékkal több az egy évvel korábbinál.

A társaság minden fontosabb piacán a vártnál nagyobb forgalomra számít az év hátralevő részében: Európában 5 százalékkal fog zsugorodni a piac a korábban jelzett 7 százalékos visszaeséssel szemben, Kínában 20 százalékos, Latin Amerikában 10 százalékos bővülésre számítanak.

Mindezek eredményeként a Peugeot-Citroen mostmár határozottan másfél milliárd euró üzemi eredményre számít 2010-ben, míg korábban ennek elérését csak kívánatos célnak tartották a cégnél. Bár a tavalyi második félévben jövedelmezősége javult, 2009 egészét mégis veszteséggel zárta a Peugeot-Citroen: a cég honlapja szerint nettó vesztesége 1,16 milliárd euróra nőtt, üzemi szinten 689 millió euró volt a vesztesége, bevétele 48 milliárd eurót tett ki.

MTI

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.