<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
2p

Mi lesz, ha nyer az ellenzék? Megfékezhető az infláció?
Mekkora lesz a következő kormány mozgástere?

Online Klasszis Klubtalálkozó élőben Király Júliával, az MNB korábbi alelnökével, Márki-Zay Péter tanácsadójával - vegyen részt és kérdezzen Ön is!

2021. december 16. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

A vártnál kisebb mértékben csökkent a Honda profitja a második negyedévben, az elemzők által várt 43 milliárd jennel szemben 54 milliárd volt a vállalat adózott eredménye. Japán második legnagyobb autóipari csoportja erősen felfelé módosította idén várható nyereség előrejelzését.

A jelentés szerint a jen erősödését és a kereslet gyengülését nem tudta kellőképpen ellensúlyozni a költségcsökkentés és az üzemanyag takarékos autók eladásának növekedése.

A szeptemberrel végződött második negyedévben 54 milliárd jen volt a Honda adózott eredménye, egy évvel korábban 123 milliárd. Elemzők 43 milliárdot vártak. A működési eredmény 56 százalékkal 65 milliárd jenre esett 148 milliárdról, a bevétel 27 százalékkal 2,2 ezer milliárd jenre csökkent 2,8 ezer milliárdról.

A jövő márciussal végződő pénzügyi évben a Honda 155 milliárd jen adózott eredményt vár a korábban jósolt 55 milliárd helyett,  arra számítanak, hogy addigra lesznek meg az átalakítás eredményei. A várható eladásokat 3,4 millió darabra módosította 3,3 millióról.

hirdetés

A nagy japán autógyártók közül a Honda jelentett elsőként, elemzők arra számítanak, hogy a többieknek is sikerült némileg javítani pénzügyi helyzetüket a második negyedben, de valószínűleg nem fognak a Hondáénál nagyobb profitot felmutatni.

MTI/Menedzsment Fórum

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.