2013. október 30. 15:19

A vártnál jobb eredményt közölt a General Motors (GM) amerikai autógyár szerdán az idei harmadik negyedévről; a vállalat a vártnál nagyobb profitot termelt az Egyesült Államokban, és a vártnál kisebb veszteséget szenvedett el az európai piacon.

Az autógyártó adózás utáni eredménye 757 millió dollár (162 milliárd forint) volt, ami részvényenként 45 dollárcentnek felel meg, és elmarad az egy évvel korábbi 1,48 milliárd dolláros - részvényenként 89 centes - eredménytől. Az egyszeri tételek nélkül részvényenként 96 cent volt az adózott nyereség. Ez 2 centtel több, mint amire a piac számított. Észak-Amerikában 4 százalékkal, 39 milliárd dollárra nőtt a forgalom.

Az Egyesült Államokon és Kanadán kívüli piacokon - Európában, Ázsiában és Dél-Amerikában - a tavalyi 761 millió dollárról 299 millió dollárra zuhant az árbevétel, mert Kínát leszámítva mindenütt visszaestek az eladások.

A GM európai részlege 214 millió dollár veszteséget termelt, ami kevesebb mint a fele az egy évvel korábbinak. Elemzők szerint kezdik éreztetni a hatásukat a takarékossági intézkedések. Az Opel - és a brit testvérmárka, a Vauxhall - a tervek szerint két éven belül ismét nyereséges lesz.

MTI

Lépj velünk a növekedés útjára! Kockázati tőke, közösségi finanszírozás / crowdfunding, gyakorlati tapasztalatok hazai és nemzetközi nagyágyúktól és startupperektől! Ismerd meg a legújabb finanszírozási lehetőségeket és a startup-ökoszisztéma fejlődési irányait és lehetőségeit!

Finanszírozás 2019 - startuppereknek kedvezmény, 25 év alattiaknak ingyenes! Részletek és jelentkezés