TÁMOGASSA A FÜGGETLEN, MINŐSÉGI ÚJSÁGÍRÁST, TÁMOGASSON MINKET!
Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


		
	

A Magyar Államvasutak (MÁV) Rt. reformja már több mint egy évtizede tart, a vasúttársaság vezetése számos alkalommal kicserélődött. Minden új elnök, illetve vezérigazgató megígérte: befejezi a reformot. Mándoki Zoltán, aki néhány hete lett a vasúttársaság vezérigazgatója, hasonló terveket dédelget.

A személyszállítási üzletágnál a közszolgálati szerepkör természetesen megmarad. Azonban belső gazdálkodásunkat olyan szellemben kell folytatni, mintha nem egy államilag dotált tevékenységről, hanem magántársaságról lenne szó. Az a tapasztalat ugyanis, hogy a magántársaságok alacsonyabb költséggel tudnak működni, mintha állami támogatásból élnének. Ha például egy önkormányzat olcsóbban tudja üzemeltetni a vasutat, és felvállalja ennek felelősségét is - a finanszírozásról nem is beszélve - akkor elképzelhető lehet az, hogy egyes vonalszakaszokat az önkormányzatok üzemeltetnek majd regionális vasútként.

Amennyiben itt olcsóbban lehet fuvarozni, mint közúton, akkor versenytársakká is válhatnak. Előfordulhat azonban olyan eset is, amikor egy a MÁV-tól leválasztott tevékenység versenyképesebben működhetne a vasúttársaságon belül, akkor nem riadunk vissza attól, hogy ismét MÁV tulajdonba kerüljön.

Forrás: NAVIGÁTOR


Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.

Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: az Erste Bank személyi kölcsöne 32 418 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. A Cetelemnél 32 738 forint, a K&H-nál pedig 33 912 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.