1p

Hogyan lehetnek ekkora eltérések a közvélemény-kutatások között?
Magyar Péter miatt ekkora a bizonytalanság?
Milyen módszerrel készülnek a felmérések?

Online Klasszis Klub találkozó élőben Hann Endrével!

Vegyen részt és kérdezzen Ön is a Medián ügyvezető igazgatójától!

2024. június 5. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

Míg a Nokia a várakozások képest erősebb, addig a svéd szektortársa, az Ericsson gyengébb eredményt produkált a második negyedévben. Előbbit vesztesége ellenére 4 százalékos ralival, utóbbit nyereséges működése eredményeként 9 százalékos zuhanással honorálják a tőzsdei befektetők.

Közel négy százalékkal emelkedik a Nokia árfolyama a helsinki tőzsdén, pedig a cég a tavalyi részvényenkénti 6 centes nyereség után az idei év második negyedévében 10 centes veszteséget volt kénytelen elszenvedni. A finn cég üzemi vesztesége 487 millió euróra nőtt a tavalyi 295 millió eurós nyereséggel szemben. A szebb napokat látott telekommunikációs cég nettó értékesítése 7 százalékkal, 9,28 milliárd euróra zuhant.

Stephen Elop, Nokia-vezér szerint a társaság a vártnál nagyobb lépést tett stratégiai céljainak elérése érdekében.

Finn szektortársával szemben az Ericsson negyedéves értékesítése 14 százalékkal, 54,77 milliárd svéd koronára nőtt az egy évvel ezelőtti 47,97 milliárdról. Elemzők 54,7 milliárdot vártak. Ugyanakkor a piaci 3,93 milliárd koronás profitvárakozással szemben a svéd cég csak 3,12 milliárdot (488 millió dollár) realizált, amit a befektetők közel 9 százalékos zuhanással honorálnak.

mfor.hu

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!