2p

Mit remélt Magyarország az EU-tagságtól és mi lett mindebből 20 év alatt?
Devizahitelezés, euróbevezetés, uniós pénzek, kilátások - online Klasszis Klubtalálkozó élőben Medgyessy Péterrel!

Vegyen részt és kérdezzen Ön is Magyarország korábbi miniszterelnökétől!

2024. április 22. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

A Deutsche Telekom vezetői is vállalják, hogy fizetésük csökkenjen a következő években, szolidaritásként az újonnan létrehozandó T-Service dolgozóival - jelentette ki Rene Obermann vezérigazgatója.

A Deutsche Telekom és a ver.di szakszervezet között már hetek óta áll a bál amiatt, hogy a vezetés a vállalathoz tartozó, különböző szolgáltatóegységekbe - T-Srevice - helyeznek át mintegy ötvenezer Deutsche Telekom alkalmazottat. A tervek szerint az áthelyezettek számára a heti munkaidő az eddigi 34 óra helyett 38 óra lenne, s a kiszervezendő több tízezer dolgozó bérét két és fél év alatt 12 százalékkal csökkentenék, cserébe a cég 2010 végéig szavatolja a munkahelyek megtartását. Emellett a DT új munkahelyteremtést is kilátásba helyezett.

Ezt a javaslatot azonban a ver.di visszautasította. A tárgyalások kedden folytatódnak. De ha nem vezetnek eredményre a tárgyalások, a konszern az átalakítást a munkavállalói oldal hozzájárulása nélkül is végrehajtja, mondták korábban a DT-nél.

A változtatásokat a belső piac visszaesésével, mindenekelőtt a vezetékes szolgáltatások terén bekövetkezett veszteségekkel indokolta a DT vezetése. A dolgozók áthelyezésével a Deutsche Telekom mintegy egymilliárd eurós megtakarítással számol.

MTI/Menedzsment Fórum

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!