<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
2p

A gízai piramisokhoz és a kínai Nagy Falhoz hasonló jelentőségű építkezésen töri a fejét Tarek Bin Laden: az al-Kaida fejének féltestvére kétszáz milliárd dollárból építené meg a világ eddigi legnagyobb hídját. Érdekesség, hogy a tervet támogató cégek között a Bush-kormánnyal jó kapcsolatokat ápoló amerikai vállalatok is megtalálhatók.

Tarek Bin Laden nem kisebb feladatra vállalkozik, minthogy egy 18 kilométeres híddal kösse össze Afrikát és az Arab-félszigetet - a Vörös-tenger felett.

Az észak-afrikai miniállam, Dzsibuti és Jemen között tervezett óriási építmény mintegy kétszázmilliárd dollárba kerül majd, két lábánál pedig egy-egy város is ki fog nőni a földből, mondta el az al-Kaida vezérének féltestvére a napokban egy Dzsibutiban tartott konferencián. Becsvágyáról sok mindent elárul, hogy prezentációjában a gízai piramisokhoz és a kínai Nagy Falhoz hasonlította az egyelőre még csak a képzeletben létező hidat, írja az Independent.

Bin Laden számításai szerint a híd "Dakartól Pekingig" felvirágoztatná majd a kereskedelmet. Igaz – jegyzi meg az újság -, a sejk azt már nem említette meg, hogy Dzsibuti egyetlen, Afrika távoli része felé vezető országútja már kilencven éves, s "két napig tart rajta 300 mérföldet megtenni."   

Bush-közeli cégek is támogatják

Bár a terv első hallásra meglehetősen utópisztikusnak tűnik, Tarek Bin Laden hisz valóra válásában, és állítólag már több száz millió dollárt készenlétbe helyezett erre a célra.

Ráadásul - a tekintélyes brit napilap szerint - több olyan amerikai cég is támogatja a projektet, amely szoros kapcsolatban áll a Bush-kormánnyal. 

A sejk fő partnerei közé tartozik például az L3 nevű vállalat, amely már számos megbízást kapott az amerikai védelmi misztériumtól. További érdekesség, hogy az L3-nak korábban több egykori katonatiszt és republikánus üzletember is dolgozott.

Menedzsment Fórum

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.