TÁMOGASSA A FÜGGETLEN, MINŐSÉGI ÚJSÁGÍRÁST, TÁMOGASSON MINKET!
Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


		
	

Tegnap lezárult az az ügylet, melynek során a Rosneft felvásárolta a TNK-BP olajipari vállalatot.

A többségi állami tulajdonban álló Rosneft 55 milliárd dollárért (ez a magyar GDP közel 40 százalékával egyenértékű összeg) felvásárolta a TNK-BP-t.

Az ügylet keretében a British Petrol 12,5 milliárd dollárért adta el a TNK-BP-ben lévő részesedését, melyért cserébe a brit társaság 19,75 százalékos részesedést is szerzett a Rosneftben. Ezen túlmenően az orosz társaság 27,7 milliárd dollárért fizet a másik tulajdonosnak, az AAR-nek.

Így a világ legnagyobb kőolaj-kitermelő vállalata jön létre, melynek napi kitermelt kőolaj mennyisége 4,5 millió hordó lehet, ami kétszer akkor mint a PetroChináé, vagy az amerikai ExxonMobile-é. A felvásárlás után a cég piaci értéke 81 milliárd dollár, ami meghaladja a kínai versenytársét - írja a Bloomberg.

mfor.hu

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.

Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: az Erste Bank személyi kölcsöne 32 418 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. A Cetelemnél 32 738 forint, a K&H-nál pedig 33 912 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.