Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


		
	

Nem okozott meglepetést az Új Tulajdonosi Programba (ÚTP) kiválasztott cégekre vonatkozó előterjesztésével az ÚTP Tanács, amely csütörtökön ismertette javaslatát Gyurcsány Ferenc kormányfővel; a testület 5-15 százalékos árfolyamkedvezményt, részletfizetési lehetőséget és árfolyamnyereség adó mentességet is javasol.

A korábban már megjelent találgatásoknak megfelelően az Állami Autópályakezelő Zrt., az MVM, illetve a róla leválasztott Mavir, a Szerencsejáték Zrt., egy-két ingatlanokat tartalmazó holding, illetve a későbbiekben a Magyar Posta Zrt. lennének azok a cégek, amelyeket bevonnának a kedvezményes részvényvásárlási programba.

Ezeken túl felvetődtek még víziközmű-, és agrártársaságok, a Tokaj Kereskedőház is - ismertette a még kidolgozásra szoruló, a főbb vonalakat tartalmazó javaslatot Mészáros Tamás, az Új Tulajdonosi Program Tanács elnöke a testület ülése közben.

A tanács egyebek között azt javasolja, hogy a részvényeket 5-15 százalékos árfolyamkedvezménnyel lehessen megvásárolni, 3-5 éves részletfizetés mellett, és ne kelljen árfolyamnyereség adót fizetnie annak, aki 5 éven túl adja el a papírokat.

Mészáros Tamás hangsúlyozta, hogy a programmal a lakosság jelentős köre juthat kedvezményesen vagyonhoz. A fő cél, hogy ezzel felelősen és kulturáltan tudjanak gazdálkodni az állampolgárok és minél hosszabb ideig tartsák meg a részvényeket – mondta. A tanács azt is javasolja, hogy az ÚTP keretében megszerzett értékpapírok öröklése illetékmentes lehessen.

A vállalati előnyök közé sorolta a testület elnöke, hogy a programban résztvevő cégek nyilvánossá válnak, irányításukban intézményi befektetők is részt vesznek, ami a vállalati hatékonyságot növeli.

Néhány illúzióra is felhívta a tanács a miniszterelnök figyelmét, ezek közül Mészáros Tamás azt emelte ki: mivel a magyar lakosság 51 százalékának semmilyen megtakarítása nincs, nem látnak arra lehetőséget, hogy ez a kör jelentősen megmozduljon. Csak a felső kétötödbe tartozó hányad rendelkezik megtakarítással, befektetéssel, a program célja éppen az, hogy ez a kör bővüljön - fűzte hozzá. Azt is javasolják, hogy a 18 év alattiakat is vonják be a programba, számukra a szülők vásárolhassanak kedvezménnyel részvényeket.

MTI/Menedzsment Fórum

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára. Sok éves tapasztalattal a hátunk mögött elérkezettnek láttuk az időt arra, hogy szintet lépjünk és egy olyan lehetőséget kínáljunk Önöknek, amelynek segítségével egyes témakörök elismert szakértőinek - így többek között Bod Péter Ákos, Pogátsa Zoltán, Darvas Zsolt, László Csaba, Prinz Dániel vagy Szakonyi Péter - véleményeihez, mélyelemzéseihez, neves újságírók által készített egyedi tartalmakhoz jutnak hozzá. Ennek formája egy ELŐFIZETÉS, mely egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között klubtagságot, webinárumokon való részvételt, a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.

Előfizetőink naponta 4-6 unikális, máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá, cikkenként nagyjából 10 forintért, havonta és laponként 745 forintért.

Cikkeink túlnyomó többsége azonban továbbra is szabadon olvasható marad.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!

Jól jönne 1,5 millió forint?

 

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 372 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Ersténél 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 102 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.