TÁMOGASSA A FÜGGETLEN, MINŐSÉGI ÚJSÁGÍRÁST! TÁMOGASSON MINKET!
2008. szeptember 25. 12:29

Az Advertum Kft. tulajdonában lévő, jelentős koncessziósdíj-tartozást felhalmozó rádiós cég felszámolását kezdeményezheti heteken belül a médiahatóság; erről a javaslatot jegyző, a Fidesz által delegált Szalai Annamária tájékoztatta az MTI-t.

Közlése szerint felvetése, hogy az indítványt soron kívül tárgyalják, a szerdai ülésen nem kapott többséget, így várhatóan két hét múlva kerülhet napirendre a téma.

Az MTI-hez eljutott beadvány azzal érvel: az MTC-Jonatán Rádió Kft. ugyan tavaly augusztusban átvette az Országos Rádió és Televízió testület (ORTT) fizetési felszólítását, de azt a rendelkezésére álló 15 napon belül "indokolt írásbeli nyilatkozatban nem vitatta és nem is egyenlítette ki azt".

A díjtartozás ügyében a hatóság már a nyáron is tett lépéseket: a cég egy debreceni és egy miskolci koncesszióját július közepén visszavonták, de mivel a harmadik adó esetében a javaslat nem kapott többséget, azt csupán egyhetes felfüggesztéssel sújtották.

Ugyanekkor úgy határozott az ORTT, hogy 180 napot ad a társaságnak egy meg nem nevezett tulajdonosi összeférhetetlenség felszámolására; tette ezt a médiatörvény azon passzusa alapján, amely kimondja: a körzeti, helyi műsorszolgáltató a vételkörzetébe eső hasonló cégnél - bizonyos kivételektől eltekintve - befolyásoló részesedést nem szerezhet.

Az ORTT sajtóosztályának csütörtöki közlése szerint a társaság mindeddig nem jelentette be, hogy lépett volna az ügyben.

MTI/Menedzsment Fórum

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.