TÁMOGASSA A FÜGGETLEN, MINŐSÉGI ÚJSÁGÍRÁST, TÁMOGASSON MINKET!
Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


		
	

A gazdasági ösztönzés az alacsonyabb áfán keresztül történhet meg, nem a feldolgozói, hanem a forgalmazói szinten - mondta Demján Sándor egy hétfői eseményen.

Az Európai Kereskedelem Napja idén kilencedik alkalommal került megrendezésre, melyen nyitóbeszédet tartott Demján Sándor, a Vállalkozók Országos Szövetségének elnöke is, aki szerint az elmúlt 4 évben nem voltak igazán sokat segítő, előnyös kormányzati intézkedések a kereskedelem terén. Ezért egy lényeges kéréssel fordult a kormányhoz: 10 éves stratégiát kellene kialakítani a kereskedőkkel együtt.  

Véleménye szerint ugyanis, ahol magasak a fogyasztást terhelő adók, ott virágzik a feketekereskedelem. Szerinte a feketekereskedelem ellen reagani gazdaságfilozófiát kellene követni, vagyis minden költségvetési többletbevételt egy forint adócsökkentésre kellene felhasználni. Demján úgy véli, ezen keresztül fokozódhat a versenyképesség.

Ugyanakkor más szempont miatt is kiemelkedően fontosnak tartja az alacsonyabb áfát, hiszen ezen keresztül történhet a gazdasági ösztönzés is. "Nem a feldolgozói, hanem a forgalmazói szinten" - tette hozzá.

A kiskereskedelmi forgalom elmúlt időszakbeli visszaesésével kapcsolatban felhívta arra is a figyelmet, hogy a devizahitelek ügye kulcskérdés ezen a területen. A devizahiteleken keresztül ugyanis rengeteg pénz hagyja el az országot.

A 10 éves stratégia mellett még egy kérése volt a kormányhoz Demjánnak: aki vétlen kereskedő, és átcsúszik 2014-re az új pénztárgép beszerzésével, ne kerüljön előnytelen helyzetbe. Főleg akkor, ha igazolni tudja, ő időben beszerezte a készüléket.

Varga: nem lesz több határidő-módosítás

Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter nyitóbeszédében szintén kitért a pénztárgépekre, mellyel kapcsolatban elmondta: a kormány nem készül további határidő-módosításokra. Még ezen a héten viszont rendeletmódosítással fognak előállni. A kiskasszák esetében szigorú határidőket fognak bevezetni, mivel a kiskereskedők leadták az igényeiket, és a forgalmazók, illetve a szervizeknél akadt el a folyamat. Éppen ezért mindkét esetben 8 napos határidőt fognak megszabni a pénztárgépek továbbítására.

A gazdasági  miniszter nyitóbeszédében kifejezte még bizalmát az élő- és félsertés áfájának csökkentésével kapcsolatban. Reméli, ez is olyan mértékben járul hozzá a gazdaság fehéredéséhez, mint a gabonaágazatban a fordított áfa bevezetése.

Mindezeken kívül kitért a foglalkoztatás bővülésére, mellyel kapcsolatban megjegyezte: a cél, hogy annyian dolgozzanak nálunk is, mint a 10 milliós Csehországban, vagyis 5,1 millióan. Ám nemcsak emiatt van még dolgunk - jegyezte meg.

mfor.hu

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.

Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: az Erste Bank személyi kölcsöne 32 418 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. A Cetelemnél 32 738 forint, a K&H-nál pedig 33 912 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.