<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
3p
A tartalomból: NER-nek való vidék – Viszlát, hungarocell kajásdoboz! – Mi lesz az eladósodottakkal a moratórium után? – Hatalmas pénzbumerángot dobott el a magyar űrprogram


			
		

Néhány internetes (dotcom) cég nagy port felvert csődje egyáltalán nem jelenti azt, hogy a befektetők elfordultak volna ettől a területtől. Igaz viszont, hogy megváltozott érdeklődési területük és mostanában mintha kicsit többet kérdezősködnének.

Néhány internetes (dotcom) cég nagy port felvert csődje egyáltalán nem jelenti azt, hogy a befektetők elfordultak volna ettől a területtől. Igaz viszont, hogy megváltozott érdeklődési területük és mostanában mintha kicsit többet kérdezősködnének.

A multinacionális befektetők csaknem fele továbbra is súlyos összegeket költ dotcom befektetésekre - elsősorban elektronikus beszerzési vállalkozásokra. Legalábbis ez derül ki a KPMG tanácsadóhoz tartozó Economist Intelligence Unit végezte felméréséből.Brit és amerikai nyugdíjalapok is, melyek még a nagy tőzsdei árzuhanások előtt töltötték fel készleteiket változatlanul szívesen fektetnek az internetes cégekbe.

Az Ernst & Young szakértői szerint a piaci trendek világosan mutatják, hogy a befektetők egyre kevésbé a pénzügyi teljesítményre alapozzák döntéseiket. A menedzsment csapat minősége, a vezetők képessége arra, hogy megfelelő, jövőbemutató stratégiát dolgozzanak ki, ezek azok a szempontok, melyek a legfontosabbak az elemzők számára. Ezek mellett persze a megfelelő piaci pozíció, az innováció is további jó pontokat jelentenek.

A "bizonyítvány" két értékből áll össze: a cég jelenlegi "web értékéből" és a jövendő növekedési potenciálból. Az Ernst & Young szakemberei szerint éppen a rejtett értékek figyelembe vétele az, ami az Új Gazdaság lényegét jelenti. Ez tehát a magyarázata annak, hogy a befektetők által kiválasztott szervezetek 35 százaléka nem pénzügyi teljesítménye alapján került azok portfoliójába.

Miközben a befektetők figyelmének középpontjában a szellemei tőke és annak megvédése, az adott területen legjobb piaci pozíció megszerzése és megtartása áll, a helyzettel gyakran visszaélve a kezdő internetes cégek az üzleti élet alapvető követelményeinek sem tesznek eleget.

A PricewaterhouseCoopers felmérése szerint akadnak olyan cégek, melyek ügyfeleiket elhanyagolva, rendeléseiket nem teljesítve, weboldalukat nem frissítve kizárólag a partneri szövetségek építgetésén dolgoznak.

Valamennyi elemző cég megegyezik abban, hogy hiányzik még az az egységes rendszer, melynek segítségével a dotcom cégek teljesítménye minősíthető lenne. Ennek hiányában, a sokféle, egymással nem illeszkedő kritériumrendszer használatával nehéz - sokszor lehetetlen - a teljesítmények összehasonlítása.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink naponta 3-5 unikális, máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá az első hónapban 390 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.