2012. május 16. 08:07

Az Alstom francia ipari csoport a várakozásoknak megfelelő eredményt ért el a március végén záródott pénzügyi évben.

A cégcsoport 21,7 milliárd euró értékű új megrendelést szerzett, ami az előző évihez képest 14 százalékos növekedést jelent. A vállalat a negyedik negyedévben szerzett új megrendelései 6,6 milliárd eurót tettek ki, ami kiugróan jó eredménynek számít.

Az árbevétel szintén az utolsó negyedévben mutatott erős fellendülést és 19,9 milliárd eurót tett ki a pénzügyi év során - olvasható az Alstrom Csoport közleményében.

Az üzemi eredmény 1,4 milliárd euró volt, ami a várakozásokkal összhangban 7,1 százalékos működési eredményhányadot jelent. A mérleg szerinti eredmény 58 százalékkal 732 millió euróra nőtt a  pénzügyi évben az előző évi 462 millió euróról.

Az értékesítési szint különösen a feltörekvő országokban maradt fenn, melyek az összes új megrendelés hozzávetőleg 60 százalékát tették ki.

Az erőmű üzletág komoly megrendeléseket kapott az év során, 14 gázturbinát szállíthat Oroszországba, számos nagy gőzerőművet telepíthet a Közel-Keleten és Délkelet-Ázsiában, Malajziában és Kelet-Európában, valamint megszerezte az első nukleáris erőműre vonatkozó megrendelését Oroszországban.

A megújuló energia üzletág ebben az évben számos kisebb és közepes nagyságú megrendelést kapott, vízi- és szélerőművekre. A jelentősebb megrendelések Latin-Amerikából, Ázsiából és Észak-Afrikából érkeztek.

A közlekedés üzletág fontosabb megrendeléseit Kelet-Európából (egyebek között mozdonyok Oroszországban és nagysebességű vonatok Lengyelországban), Nyugat-Európából (nagysebességű vonatok Franciaországban, villamosok az Egyesült Királyságban, jelzőrendszer telepítés Dániában és regionális vonatok Svédországban), valamint Szingapúrból (metrók és jelzőrendszer-korszerűsítés) szerezte.

MTI

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.