<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
2p

Van kiút az építőipari és az energiaválságból?

Klasszis Klub Live Lázár Jánossal, ifj. Chikán Attilával és más neves szakértőkkel - személyesen és online!

2023. június 14.

Jelentkezzen most!

A magyar autógyártók igényének jelentős részét kielégítő alvázvédő bevonatot fejlesztett ki a Graboplast, a termékből évente 4 ezer tonnát képesek előállítani a vállalat győri gyáregységében - közölte a cég szerdán az MTI-vel.

A társaság tájékoztatása szerint több éves kutatás-fejlesztés eredményeként fejlesztették ki a speciális PVC porból, lágyítóból és egyéb komponensekből álló anyagot.

A Graboplast a Magyarországon működő autógyárakkal tárgyalásokat folytat a beszállítói pozíció elnyeréséért, illetve az új termékkel megjelenik a vállalat külföldi piacain.

A vállalat közölte, fejlesztéseihez a magyar kormány egyedi kormánydöntése alapján 3 milliárd forintos vissza nem térítendő támogatást kapott. Az összeg felhasználásával 2017 végéig 8,7 milliárd forintos beruházást hajtanak végre, 120 új munkahely létrehozásával.

A beruházási program legnagyobb eleme a Tatabányán épülő új gyár, de jelentős fejlesztéseket végeznek a társaság kecskeméti gyáregységében is.

A Graboplast Közép-Európa vezető speciális padlógyártó vállalata. A magyar tulajdonban lévő vállalatcsoport három telephelyen (Győr, Kecskemét, Tatabánya) rendelkezik gyárakkal, 600-nál több munkatársat foglalkoztat, 2014-ben 17,5 milliárd forintos árbevételt ért el.

A társaság a lakossági padlók előállítása mellett olyan saját fejlesztésű, speciális padlóburkolatokra koncentrál, mint például a közületi-, sport- és a járműipari padlók. Termékeiket öt kontinens 80 országában értékesítik.

MTI