2p

Ront vagy javít Magyarország megítélésén a soros EU-elnökség?
Milyen újabb öt év elé néz Karácsony Gergely?
Mi lesz a liberalizmussal Magyarországon?
Online Klasszis Klubtalálkozó élőben Horn Gáborral!

Vegyen részt és kérdezzen Ön is a Republikon Alapítvány kuratóriumának elnökétől!

2024. július 24. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

A magyar autógyártók igényének jelentős részét kielégítő alvázvédő bevonatot fejlesztett ki a Graboplast, a termékből évente 4 ezer tonnát képesek előállítani a vállalat győri gyáregységében - közölte a cég szerdán az MTI-vel.

A társaság tájékoztatása szerint több éves kutatás-fejlesztés eredményeként fejlesztették ki a speciális PVC porból, lágyítóból és egyéb komponensekből álló anyagot.

A Graboplast a Magyarországon működő autógyárakkal tárgyalásokat folytat a beszállítói pozíció elnyeréséért, illetve az új termékkel megjelenik a vállalat külföldi piacain.

A vállalat közölte, fejlesztéseihez a magyar kormány egyedi kormánydöntése alapján 3 milliárd forintos vissza nem térítendő támogatást kapott. Az összeg felhasználásával 2017 végéig 8,7 milliárd forintos beruházást hajtanak végre, 120 új munkahely létrehozásával.

A beruházási program legnagyobb eleme a Tatabányán épülő új gyár, de jelentős fejlesztéseket végeznek a társaság kecskeméti gyáregységében is.

A Graboplast Közép-Európa vezető speciális padlógyártó vállalata. A magyar tulajdonban lévő vállalatcsoport három telephelyen (Győr, Kecskemét, Tatabánya) rendelkezik gyárakkal, 600-nál több munkatársat foglalkoztat, 2014-ben 17,5 milliárd forintos árbevételt ért el.

A társaság a lakossági padlók előállítása mellett olyan saját fejlesztésű, speciális padlóburkolatokra koncentrál, mint például a közületi-, sport- és a járműipari padlók. Termékeiket öt kontinens 80 országában értékesítik.

MTI

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!