2008. augusztus 18. 12:29

3,5 milliárd dollárért felvásárolná az amerikai UnionBanCal Corporation fennmaradó részét a Japán egyik legnagyobb bankjának számító Mitsubishi UFJ Financial Group.

Az ügylet mintegy 10,5 milliárd dollárra értékeli az UnionBanCal-t, mely az Egyesült Államok 25 legnagyobb bankja közé tartozó Union Bank of California tulajdonosa, számol be a The New York Times.

A Mitsubishi a szigetországon kívül is terjeszkedni próbál, miután a japán vállalatok is a külföldi piacszerzésre koncentrálnak, hogy így használják ki a gyenge dollár okozta előnyöket.

Az ázsiai pénzügyi csoport a múlt heti 63 dollárról 73 dollárra emelte részvényenkénti ajánlatát, írja a napilap az ügyhöz közeli forrásra hivatkozva. Az áprilisi 58 dolláros ajánlatot az UnionBanCal a részvényesi érdekekre hivatkozva elutasította.

Menedzsment Fórum

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.