2p

Az easyJet bejelentette, hogy 103,5 millió fontért felvásárolja a Bland Group Limited tulajdonában lévő GB Airways Ltd. vállalatot. Az ügylet lebonyolítása várhatóan még január vége előtt megtörténik.

A GB Airways legfontosabb bázisa a London Gatwick repülőtér, ahonnan Dél-Európába és Észak-Afrikába indít közvetlen járatokat a British Airways légitársasággal kötött franchise szerződés keretében.

A cég harmincegy célállomást kínál, ahova Airbus repülőgéppel szállítja az utasokat. Az átlagosan 4,1 éves életkorú repülőgépek jól illeszkednek majd az easyJet százhét A319-es repülőgépből álló flottájához. A társaság összesen harminckilenc útvonalat működtet – huszonnyolcat a Gatwick, hatot a manchesteri és ötöt a Heathrow repülőtérről.

A felvásárlás lehetőséget teremt az easyJet számára, hogy fejlessze útvonalhálózatát. Az ügyletet követően az easyJet működteti majd a Gatwick résidejének 24 százalékát, és megközelítőleg nyolcmillió utast szállít majd a repülőtérről, összesen hatvankét útvonalon. 2008/2009 telére a GB Airways teljesen beolvad az easyJet üzleti modelljébe.

Az easyJet együttműködik majd a British Airwaysszel annak érdekében, hogy az utasok számára zavartalan körülményeket biztosítsanak az átmeneti időszakban. A GB Airways 2008. március 29-ig minden útvonalát a British Airways márkája alatt működteti, majd ezt követően járatai az easyJet márkajelzés alatt közlekednek tovább.

MTI/Menedzsment Fórum 

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!