<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
2p

Összesen 97 techvállalat, köztük az egész iparág legnagyobb szereplői a washingtoni bíróságon jelezték, hogy amicus curiae-ként, azaz a bíróság barátjaként szeretnének csatlakozni Donald Trump elnöki rendelete ellen, amivel megtiltotta hét, többségében muszlim lakosságú ország állampolgárainak, hogy átmenetileg beutazzanak az Egyesült Államokba.

Közösen dokumentumukban azt írják, érintette őket Trump rendelete, és peren kívüli tanácsadói státuszban segíteni szeretnének a rendelet végleges eltörléséért indított jogi harcban. A dokumentum egyszerre épít erkölcsi érvekre és gazdasági szempontokra is - írja a 444.hu.
 
Az aláírók egyetértenek abban, hogy a rendelet súlyos károkat okozhat az amerikai gazdaságnak, innovációnak és növekedésnek. 
 
A Tech-óriások ellenzik Trump kitiltási rendeletét 
 
A klasszikus techcégek mellett az aláírók között szerepelnek olyan vállalatok is, mint a Netflix, az Uber, a Kickstarter vagy a Spotify. Viszont nincs az aláírók között a Tesla, melynek vezetője, Elon Musk már jelezte, hogy igyekszik együttműködni Trumppal. 
 
Jelenleg több szövetségi bíróság is átmenetileg felfüggesztette a rendelet végrehajtását, ami ellen a Fehér Ház fellebbezett. A legerősebb jogi támadást viszont a washingtoni legfőbb ügyész indította: Bob Ferguson szerint a rendelet egyszerre törvénytelen és alkotmányellenes. Ehhez a keresethez csatlakoztak most az amerikai gazdaság legnagyobb online szereplői.

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.