TÁMOGASSA A FÜGGETLEN, MINŐSÉGI ÚJSÁGÍRÁST, TÁMOGASSON MINKET!
Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


		
	

Az Európai Bizottság Magyarországot is kötelezte az aranyrészvényekkel kapcsolatos jogok átalakítására, mivel gyanújuk szerint az állam speciális jogosultsága nem minden esetben indokolt. A Hungexpo számára nem jelent különösebb terhet az állami beavatkozás, a Pick működését azonban rugalmatlanabbá teszi, állítják az mfor.hu Heti Hármas sorozatában megkérdezett cégvezetők.

Mit gondol a Magyar Telekom? Táblázat az aranyrészvényes cégekről!

Székelyhídi Tibor, a Magyar Telekom igazgatóhelyettese, a Társaságjogi osztály vezetője:

- Az aranyrészvény képviselőjét megilleti egy-egy fő jelölésének joga a Magyar Telekom igazgatóságába és felügyelő bizottságába. Az aranyrészvényes képviselőjének sem az igazgatóságban, sem a felügyelő bizottságban nincsenek többletjogosítványai, a többi taghoz képest.

A Magyar Telekom alapszabálya rendelkezik arról, hogy milyen többletjogosítványok illetik meg az aranyrészvény képviselőjét a közgyűlésen. Ezek egyrészről a testületekbe jelölt tagok megválasztásához, másrészt olyan alapvető jogok megváltoztatásának megszavazásához biztosítanak jogosítványt az aranyrészvényesnek, amelyek a Magyar Telekom rendeltetésszerű müködésével vannak kapcsolatban.

Az aranyrészvény megszüntetése természetszerűleg változást eredményezne a társaság irányító és ellenőrző testületeiben, valamint az alapszabályban. A közgyűlésen az aranyrészvényes az általa jelölt testületi tagok megválasztásán kívül még soha nem élt többletjogosítványaival.

Nagy Vajda Zsuzsa Menedzsment Fórum Kapcsolódó anyagok - korábbi Heti Hármas összeállítások: A magyar dolgozókat is megmozgatja a foci-vb Kisebb államot és drasztikus reformokat várnak a kormánytól a menedzserek Microsoft kontra EU: mit gondolnak a hazai cégvezérek?

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.

Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: az Erste Bank személyi kölcsöne 32 418 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. A Cetelemnél 32 738 forint, a K&H-nál pedig 33 912 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.