2p

NIS2: rohamosan közeleg a határidő, kerülje el a bírságot!
Mit jelent a gyakorlatban a NIS2 a vállalkozások számára?
Hogyan válasszunk szolgáltatót a megfelelőség biztosításához?
Milyen eszközökkel lehet erősíteni a védelmet és mit kell tenni, ha támadás ért minket?

NIS2 újratöltve - IT-biztonság a gyakorlatban

2024. június 18.

Részletek és jelentkezés itt!

Az Európai Bizottság Magyarországot is kötelezte az aranyrészvényekkel kapcsolatos jogok átalakítására, mivel gyanújuk szerint az állam speciális jogosultsága nem minden esetben indokolt. A Hungexpo számára nem jelent különösebb terhet az állami beavatkozás, a Pick működését azonban rugalmatlanabbá teszi, állítják az mfor.hu Heti Hármas sorozatában megkérdezett cégvezetők.

Mit gondol a Magyar Telekom? Táblázat az aranyrészvényes cégekről!

Székelyhídi Tibor, a Magyar Telekom igazgatóhelyettese, a Társaságjogi osztály vezetője:

- Az aranyrészvény képviselőjét megilleti egy-egy fő jelölésének joga a Magyar Telekom igazgatóságába és felügyelő bizottságába. Az aranyrészvényes képviselőjének sem az igazgatóságban, sem a felügyelő bizottságban nincsenek többletjogosítványai, a többi taghoz képest.

A Magyar Telekom alapszabálya rendelkezik arról, hogy milyen többletjogosítványok illetik meg az aranyrészvény képviselőjét a közgyűlésen. Ezek egyrészről a testületekbe jelölt tagok megválasztásához, másrészt olyan alapvető jogok megváltoztatásának megszavazásához biztosítanak jogosítványt az aranyrészvényesnek, amelyek a Magyar Telekom rendeltetésszerű müködésével vannak kapcsolatban.

Az aranyrészvény megszüntetése természetszerűleg változást eredményezne a társaság irányító és ellenőrző testületeiben, valamint az alapszabályban. A közgyűlésen az aranyrészvényes az általa jelölt testületi tagok megválasztásán kívül még soha nem élt többletjogosítványaival.

Nagy Vajda Zsuzsa Menedzsment Fórum Kapcsolódó anyagok - korábbi Heti Hármas összeállítások: A magyar dolgozókat is megmozgatja a foci-vb Kisebb államot és drasztikus reformokat várnak a kormánytól a menedzserek Microsoft kontra EU: mit gondolnak a hazai cégvezérek?

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!