<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
2p

Mi lesz, ha nyer az ellenzék? Megfékezhető az infláció?
Mekkora lesz a következő kormány mozgástere?

Online Klasszis Klubtalálkozó élőben Király Júliával, az MNB korábbi alelnökével, Márki-Zay Péter tanácsadójával - vegyen részt és kérdezzen Ön is!

2021. december 16. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

Hétfőn mutatta be a Toyota a megújított hibrid meghajtású járművét, a Priust. A modell harmadik generációjának képviselője ugyan némileg drágább, mint a konkurens Honda Insight, ám a cég illetékesei kilátásba helyezték, hogy a flottavásárlóknak nem kell többet fizetniük, ha Toyotát vesznek.

Bemutatkozott Tokióban a Toyota Primus harmadik generációja, az eseményre az alapító unokája, Akio Toyoda hajtott be egy benzines-elektromos hibridhajtású autóval. A cég illetékesei szerint a piacon kedvező lesz az új modell fogadtatása, amit az is jelez, hogy előzetesen 80 ezer darabra van már rendelésük.

A Toyota számára az elmúlt évek sikermodelljének szereplése különösen fontos, hiszen az elmúlt időszak ugyanis az egyik legrosszabb üzleti év volt az 1937-es alapítás óta. Igaz a Primus 1997-es indulása óta nem lehet rá panasz a japán cégnél, eddig ugynis 1,2 millió darabot adtak el belőle.

Nagy kérdés ugyanakkor, hogy folytatódik-e a diadalmenet, a Honda Insight ugyanis komoly konkurensnek tűnik. A Honda járművének sikerét mutatja, hogy a japán piacon elsőként áprilisban az értékesítési listát is vezette, amelyre korábban hibridautó esetében nem volt példa.

hirdetés

Bár a Honda hibridautója is drágább a benzin üzemelésűeknél - a legolcsóbb Insight ára 19 ezer dollár -, előnyös környezeti hatásának köszönhetően került az eladási lista élére a 660 köbcentinél nagyobb autó kategóriában.

A Toyota Primus ennél némileg magasabb áron kerül a kereskedésekbe, hozzávetőleg 21500 dollár lesz Japánban, ám a társaság illetékesei megszellőztették, hogy a nagyobb mennyiségeket vásárló vállalatok esetében hajlandók lesznek az Insight szintjére lemenni. Reményeik szerint így havi szinten 10 ezer jármű találhat a szigetországban, míg a kifutó modellből további havi kétezer jármű eladása a cél.

Menedzsment Fórum 

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.