2009. május 19. 03:59

Hétfőn mutatta be a Toyota a megújított hibrid meghajtású járművét, a Priust. A modell harmadik generációjának képviselője ugyan némileg drágább, mint a konkurens Honda Insight, ám a cég illetékesei kilátásba helyezték, hogy a flottavásárlóknak nem kell többet fizetniük, ha Toyotát vesznek.

Bemutatkozott Tokióban a Toyota Primus harmadik generációja, az eseményre az alapító unokája, Akio Toyoda hajtott be egy benzines-elektromos hibridhajtású autóval. A cég illetékesei szerint a piacon kedvező lesz az új modell fogadtatása, amit az is jelez, hogy előzetesen 80 ezer darabra van már rendelésük.

A Toyota számára az elmúlt évek sikermodelljének szereplése különösen fontos, hiszen az elmúlt időszak ugyanis az egyik legrosszabb üzleti év volt az 1937-es alapítás óta. Igaz a Primus 1997-es indulása óta nem lehet rá panasz a japán cégnél, eddig ugynis 1,2 millió darabot adtak el belőle.

Nagy kérdés ugyanakkor, hogy folytatódik-e a diadalmenet, a Honda Insight ugyanis komoly konkurensnek tűnik. A Honda járművének sikerét mutatja, hogy a japán piacon elsőként áprilisban az értékesítési listát is vezette, amelyre korábban hibridautó esetében nem volt példa.

Bár a Honda hibridautója is drágább a benzin üzemelésűeknél - a legolcsóbb Insight ára 19 ezer dollár -, előnyös környezeti hatásának köszönhetően került az eladási lista élére a 660 köbcentinél nagyobb autó kategóriában.

A Toyota Primus ennél némileg magasabb áron kerül a kereskedésekbe, hozzávetőleg 21500 dollár lesz Japánban, ám a társaság illetékesei megszellőztették, hogy a nagyobb mennyiségeket vásárló vállalatok esetében hajlandók lesznek az Insight szintjére lemenni. Reményeik szerint így havi szinten 10 ezer jármű találhat a szigetországban, míg a kifutó modellből további havi kétezer jármű eladása a cél.

Menedzsment Fórum 

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.