<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
1p

Egy-egy kisvállalkozás növekedéséhez előbb-utóbb szükségessé válik a tőkebevonás, a magyar piacon azonban igen nehéz befektetőt találni. Nagyon sok múlik tehát azon, hogy a befektető hajlandó-e kifizetni a valós árat - írja a Világgazdaság.

"Másfél év alatt elérhető, hogy egy cég akár kétszeresét is érje a befektető számára. Ehhez fontos, hogy az eladó tisztában legyen azzal, mit akar eladni, mennyit akar kapni érte, és ezt be tudja mutatni a vásárlónak" – mutat rá Rajné Adamecz Ildikó, a BDO Forte pénzügyi tanácsadó igazgatója.

A sajátos magyarországi vállalkozói környezetben egy-egy társaság értékesítése előtt különös jelentősége van az adókockázatok felmérésének, a számviteli felkészítésnek, valamint a sokszor kusza jogi helyzet kibogozásának.

Fontos tényező a pénzügyi kockázatok kezelése, valamint a cég értékének reális felmérése is. Gondot okozhat, hogy sokszor nem jelenik meg a teljes bevétel a beszámolóban, a foglalkoztatás költségét nem a valós szinten mutatják ki, vagy a tényleges eredménytermelő képesség nem állapítható meg, mert a profitot nem osztalék ágon realizálják - számol be a Világgazdaság. 

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.