<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
2p

Mi lesz a sporttal a NER után? Mi lesz a közpénzből felhúzott stadionokkal, a TAO-rendszerrel és az államilag kiemelt sportegyesületekkel?

Online Klasszis Klubtalálkozó élőben Steinmetz Ádám olimpiai bajnok vízilabdázóval, a Jobbik országgyűlési képviselőjével - vegyen részt és kérdezzen Ön is!

2022. január 27. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

Lezsák Sándor az Országgyűlés alelnöke és Budai Gyula, a Vidékfejlesztési Minisztérium parlamenti államtitkára szerdán átadta a Szentkirályi Ásványvíz Kft. 600 millió forintos beruházással elkészült, PET palackok gyártásához szükséges, előforma gyártó üzemét Szentkirályon.

Lezsák Sándor köszöntőjében hangsúlyozta: a száz százalékban magyar tulajdonú cég terméke a Szentkirályi Ásványvíz stílust teremtett. A nemzeti márka védjegyet meg kellett tölteni olyan tartalommal, amely az egészséget szolgálja - mondta az Országgyűlés alelnöke a több világversenyen is győztes szentkirályi ásványvízről.

Budai Gyula államtitkár hangsúlyozta: Magyarország sikereinek alapja a magyar vidék, ahol kiemelten fontos szerep jut az életképes agrár- és élelmiszeripari beruházásoknak. Hozzátette: Magyarországon több mint 500 olyan nagymélységű kút létezik, melyekben összetétele alapján ásványvíz van.

Budai Gyula példaértékűnek nevezte a szentkirályi beruházást, mert, mint mondta olyan fröccsöntő üzem készült el, ahol az alkalmazott technológiát elsőként vezetik be Magyarországon.

Balogh Levente, a Szentkirályi Ásványvíz Kft. tulajdonos-ügyvezetője elmondta: az ország egyik legnagyobb kapacitású gyártósorral rendelkező ásványvíz forgalmazója 2004-től 2012 első félévéig 1,1 milliárd liter ásványvizet és ásványvíz alapú italt gyártott. Emlékeztetett arra, hogy 2007 óta a flakonokat a cég gyártja, melyhez az előformát eddig részben külföldről vásárolták.

Beszámolt arról, hogy a beruházás önerőből, valamint lízing igénybevételével 3 hónap alatt valósult meg. A gépsor granulátumból készíti el az előformát, amelynek felfújásával és alakításával készül el a flakon.

A gazdasági társaság tulajdonosa hangsúlyozta: a berendezés képes olyan PET granulátumból is flakont gyártani, melyet szelektíven gyűjtött hulladékokból, megfelelő technológiával és feldolgozással állítanak elő.

Balogh Levente az eseményen bejelentette a cég új termékét, mely szerinte a nemzet üdítőitala lehet. Közlése szerint a Szentkirályi ásványvíz alapú Aqua Elixis titkos recept alapján, 31 magyar gyógynövény felhasználásával készült és 1 literes kiszerelésben szeptembertől kapható a boltokban.

A Szentkirályi Ásványvíz Kft. 2010-ben 5,4 milliárd forint nettó árbevételt ért el.

MTI

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.