2p

Lezsák Sándor az Országgyűlés alelnöke és Budai Gyula, a Vidékfejlesztési Minisztérium parlamenti államtitkára szerdán átadta a Szentkirályi Ásványvíz Kft. 600 millió forintos beruházással elkészült, PET palackok gyártásához szükséges, előforma gyártó üzemét Szentkirályon.

Lezsák Sándor köszöntőjében hangsúlyozta: a száz százalékban magyar tulajdonú cég terméke a Szentkirályi Ásványvíz stílust teremtett. A nemzeti márka védjegyet meg kellett tölteni olyan tartalommal, amely az egészséget szolgálja - mondta az Országgyűlés alelnöke a több világversenyen is győztes szentkirályi ásványvízről.

Budai Gyula államtitkár hangsúlyozta: Magyarország sikereinek alapja a magyar vidék, ahol kiemelten fontos szerep jut az életképes agrár- és élelmiszeripari beruházásoknak. Hozzátette: Magyarországon több mint 500 olyan nagymélységű kút létezik, melyekben összetétele alapján ásványvíz van.

Budai Gyula példaértékűnek nevezte a szentkirályi beruházást, mert, mint mondta olyan fröccsöntő üzem készült el, ahol az alkalmazott technológiát elsőként vezetik be Magyarországon.

Balogh Levente, a Szentkirályi Ásványvíz Kft. tulajdonos-ügyvezetője elmondta: az ország egyik legnagyobb kapacitású gyártósorral rendelkező ásványvíz forgalmazója 2004-től 2012 első félévéig 1,1 milliárd liter ásványvizet és ásványvíz alapú italt gyártott. Emlékeztetett arra, hogy 2007 óta a flakonokat a cég gyártja, melyhez az előformát eddig részben külföldről vásárolták.

Beszámolt arról, hogy a beruházás önerőből, valamint lízing igénybevételével 3 hónap alatt valósult meg. A gépsor granulátumból készíti el az előformát, amelynek felfújásával és alakításával készül el a flakon.

A gazdasági társaság tulajdonosa hangsúlyozta: a berendezés képes olyan PET granulátumból is flakont gyártani, melyet szelektíven gyűjtött hulladékokból, megfelelő technológiával és feldolgozással állítanak elő.

Balogh Levente az eseményen bejelentette a cég új termékét, mely szerinte a nemzet üdítőitala lehet. Közlése szerint a Szentkirályi ásványvíz alapú Aqua Elixis titkos recept alapján, 31 magyar gyógynövény felhasználásával készült és 1 literes kiszerelésben szeptembertől kapható a boltokban.

A Szentkirályi Ásványvíz Kft. 2010-ben 5,4 milliárd forint nettó árbevételt ért el.

MTI

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!