2p

Ront vagy javít Magyarország megítélésén a soros EU-elnökség?
Milyen újabb öt év elé néz Karácsony Gergely?
Mi lesz a liberalizmussal Magyarországon?
Online Klasszis Klubtalálkozó élőben Horn Gáborral!

Vegyen részt és kérdezzen Ön is a Republikon Alapítvány kuratóriumának elnökétől!

2024. július 24. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

Átadták az osztrák Kronospan-Mofa Hungary Kft. mintegy 20 milliárd forintos beruházás eredményeként felújított gyárépületeit és új gépsorait csütörtökön Mohácson.

Novák Tibor, a Kronospan-Mofa Hungary Kft. vezérigazgatója a cég modernizációs beruházásáról elmondta, hogy a vállalat saját forrásból és banki hitelből felújította épületeit, faterét, s új gyártósorokat helyezett üzembe.

A fejlesztés lényege, hogy a korábbi vizes helyett száraz technológiával készíti és nagy kapacitású lakkozó gépsoron lakkozza az elsősorban a bútoriparban használt farostlemezeket. Az előállítás így környezetbarát lett. A vállalatnak a termeléshez korábban évente 1,3 millió köbméter Duna-vízre volt szüksége, ebből egymillió köbmétert tisztítatlanul engedett vissza a folyóba. Jelenleg alig van szennyvízkibocsátása.

A termékek 80-90 százaléka exportra, cseh, szlovák, román, görög és olasz megrendelőknek készül.

A vezérigazgató utalt rá, hogy a jelenleg 170 alkalmazottat foglalkoztató, 5,3 milliárd forint törzstőkével rendelkező társaság elődje, a Mohácsi Farostlemezgyár az 1950-es években kezdte meg a termelést a Duna-parti városban. A Kronospan Holding 2004-ben 80 százalékos tulajdonrészt szerzett a gyárat működtető Mofa Rt.-ben, majd két évvel később a fennmaradó részt is megvásárolta.

MTI/Menedzsment Fórum 

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!