Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


		
	

Megkezdődik a termék- és betétdíjas rendszer átalakítása, amelynek érdekében a Környetvédelmi és Vízügyi Minisztérium hamarosan munkacsoportot állít fel. Dióssy László, a tárca szakállamtitkára elmondta: a szelektív hulladékgyűjtés terjedését elősegítő termékdíjas rendszert úgy kívánják kiigazítani, hogy az a gyártók számára elfogadhatóbb legyen.

A termék- és betétdíjas rendszer átalakítását tervezi az év második felében a Környezetvédelmi és Vízügyi Minisztérium - tájékoztatott Dióssy László. Az ipar az elmúlt években több hivatalos intézményhez is jogorvoslatért fordult a termékdíjas rendszer általuk vélt szigorúsága, illetve különböző jogsértések miatt. Az ipar legutóbb az italcsomagolásokra 2007-től vonatkozó újratöltési kötelezettség elhalasztását kérte a tárcától, mert úgy vélték, hogy az italféleségenként különböző mértékű újratöltési arányok teljesítése aránytalan terheket jelent számukra.

Dióssy László közölte, hogy a KVM-nél folyamatban van a rendszer működési tapasztalatainak áttekintése, amelyet követően dönt a változtatásról. A tárca a változtatás alapos előkészítését tervezi, amelyhez a közeljövőben munkacsoportot állít fel - jelezte a szakállamtitkár. Hozzátette, hogy a minisztériumon kívül gyártók, forgalmazók, hulladékgazdálkodást koordináló szervezetek és zöldek részvételére számítanak a konszenzus kialakítása érdekében.

Dióssy László kifejtette, hogy a kötelező hulladék-visszavétel a szelektív hulladékgyűjtést egészítené ki. A cél, hogy legyen lehetősége a környezetbarát hulladékkezelésre annak is, aki nem kívánja a színes kukákba, különválogatva kidobni háztartási szemetét - fogalmazott. Betétdíj terhel majd várhatóan kereskedelmi italcsomagolásokat, lemerült elemeket, akkumulátorokat, elektronikus hulladékokat, amelyet a vásárlók később a hulladék visszavételét követően megkapnak. A KVM szándéka szerint a kötelező betétdíj-rendszer 2008 januárjában léphet életbe.

MTI/Menedzsment Fórum

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára. Sok éves tapasztalattal a hátunk mögött elérkezettnek láttuk az időt arra, hogy szintet lépjünk és egy olyan lehetőséget kínáljunk Önöknek, amelynek segítségével egyes témakörök elismert szakértőinek - így többek között Bod Péter Ákos, Pogátsa Zoltán, László Csaba, Prinz Dániel vagy Szakonyi Péter - véleményeihez, mélyelemzéseihez, neves újságírók által készített egyedi tartalmakhoz jutnak hozzá. Ennek formája egy ELŐFIZETÉS, mely egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között klubtagságot, webinárumokon való részvételt, a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.

Előfizetőink naponta 4-6 unikális, máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá az első hónapban 390 forintért.

Cikkeink túlnyomó többsége azonban továbbra is szabadon olvasható marad.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!

Jól jönne 1,5 millió forint?

 

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Ersténél 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 102 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.

 

Legyen Ön is előfizetőnk!

Előfizetőink naponta 4-6 egyedi, máshol nem olvasott,
minőségi tartalomhoz jutnak hozzá, az első hónapban 390 forintért.