1p

Merre tovább, Magyarország? Hogyan éltünk idén, és hogyan fogunk jövőre?

Különleges, évzáró online Klasszis Klub
Petschnig Mária Zita közgazdásszal és Kéri László politológussal
- vegyen részt és kérdezzen Ön is!

2023. december 14. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

Vezérigazgatót vált és racionalizál a világ legnagyobb kávézólánca, az amerikai Starbucks. A jelenlegi vezéri, Jim Donald helyét a mostani elnök és korábbi vezérigazgató Howard Schultz veszi át. A cég egyes egyesült államokbeli egységeit bezárja, külföldön viszont terjeszkedik.

A cég elmondása szerint a vezetőváltás egy nagyszabású átalakulás része, melynek során új termékeket is bevezetnek majd, s az üzletek dizájnját is megváltoztatják - közli az AP. Schultz, aki korábban 1987 és 2000 között volt a cég vezére kijelentette, hogy a racionalizálási terv a menedzsment létszámának csökkentését is magában foglalja.

Donald 2005 márciusa óta volt a vállalat első embere, akkor az elnöki székből került a társaság élére, miután elődje, Orin Smith nyugdíjba vonult.

A Starbucks az elmúlt hónapokban nehézségekkel küszködött, mert a fogyasztók a magas benzinárak és az ingatlanpiac küszködése miatt visszafogtak a kávézásból is. Közben riválisai, a Dunkin' Donuts és a McDonald's is betörtek a piacra saját kávékülönlegességeikkel.

Menedzsment Fórum 

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!