2012. május 25. 12:13

Három személyszállító repülőgépet vett csődbe ment európai légitársaságoktól - közülük kettőt a Malévtől - a Travel Service cseh magán légitársaság. Mindhárom gép Boeing 737-700 típusú - írja a Mlaád Fronta Dnes című cseh napilap pénteken.

Az egyik gép, amelyet eddig a brit Astraeus légitársaság üzemeltet, már néhány hete a Travel Service szolgálatában van. A másik két Boeinget május végén veszi át a cseh légitársaság a Malévtől.

"A Malév a két gépet lízingelte. Miután azokat visszaadta a tulajdonos társaságnak, egy teljesen új szerződés alapján mi béreltük ki őket. Ebben az új  szerződésben a Malévnek nincs szerepe" - pontosította a lap értesülését a Travel Service ügyvezető igazgatója.

A Travel Service az idén három teljesen új Boeing 737-800 típusú gépet is beszerzett, s a gépek már használatban vannak - jegyzi meg a lap.

A Travel Service magán légitársaság, amely elsősorban charter járatokat üzemeltet s turistikai központokba repül. Az idei nyári turistaszezonban összesen 29 gépet fog üzemeltetni, s ezzel ami az gépek és az ülőhelyek számát illeti, a legnagyobb cseh légitársaság lesz.

A Ceské Aerolinie csak abban az esetben lenne nagyobb a Travel Servicenél, ha flottájába beszámítaná a Holidays Czech Airlines leányvállalatának a gépeit és kapacitását is. A Holidays Czech Airlines tevékenysége szintén elsősorban a charterjáratok üzemeltetésére összpontosul.

MTI

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.