<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
1p

Németországi pénzügyi körök szerint küszöbön áll annak a megállapodásnak az aláírása, amelynek értelmében a Metro csoport az Auchannak adja el Real nevű élelmiszerhálózatát Kelet-Európában.

A németországi és a törökországi üzleteket viszont megtartja, de a jövőben elsősorban a Cash & Carry nagykereskedelmi, illetve Media Markt-Saturn elektronikai üzletágra koncentrál. Jólértesült források szerint az ügylet értéke egymilliárd euró fölött van, az ügyletet hivatalosan még nem erősítették meg.

A Metro csoport nyeresége csökkent a harmadik negyedévben: 346 millió euróra esett a működési eredmény az egy évvel korábbi 563 millióról. Adózás és a kisebbségi részesedések levonása után 77 millió euró maradt a cégcsoport kasszájában az egy évvel korábbi 190 millió euró nyereséggel szemben.

Az értékesítési árbevétel 15,9 milliárd eurót tett ki, alig valamivel többet az egy évvel korábbinál. A Metro-csoporthoz a névadó nagykereskedelmi áruházak mellett a Media Markt és a Saturn elektronikai áruházlánc, a Real élelmiszerkereskedelmi hálózat, valamint a Kaufhof áruházlánc tartozik.

MTI