<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
1p

Ausztria hivatalos megerősítést kér Oroszországtól arról, hogy Moszkva felhagy a Déli Áramlat földgázvezeték megépítésének tervével - mondta kedden Reinhold Mitterlehner osztrák gazdasági miniszter újságíróknak.

A politikus az osztrák kormány ülése után beszélt. Közölte: Ausztria nem kételkedik abban, hogy a Déli Áramlat nem valósul meg, de úgy véli, hogy Moszkva részletesebben is megmagyarázhatná elállását a tervtől; a helyzet tisztázásra szorul.  Az osztrák kormány csupán a sajtóból értesült arról, hogy Moszkva leállt a terv megvalósításával - mondta Reinhold Mitterlehner.

Hozzátette, hogy Ausztria gázellátását a fejlemény nem érinti, mivel jövőbeli létesítményről van szó, amelynek hiánya csak évek múlva mutatkozott volna meg. Az ÖMV osztrák energetikai cégcsoport az idén megállapodott Oroszországgal abban, hogy a Déli Áramlat csővezeték eléri majd Ausztriát is.

MTI

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.