1p

Több tucat cég jelentkezett Nokia Komáromban megszűnő gyárának dolgozóiért - írta a Népszabadság.

A lap keddi számában László Zoltán, a komáromi Nokia-gyár vasas-szakszervezeti alapszervezetének vezetője megerősítette, hogy több mint ötven vállalat jelentkezett arra az állásbörzére, amelyet a helyi szakszervezet szervez szeptember második hetére.

A szakszervezeti vezető jelezte: van olyan cég, amely 400 dolgozót venne fel, ha elfogadják az általuk kínált feltételeket. Cégneveket nem közölve annyit mondott: a legnagyobb igényeket autóipari és elektronikai profilú vállalkozások fogalmazták megA lap emlékeztet arra, hogy a Nokia felvásárlásával a Microsofthoz kerülő üzemből 1829 ember - köztük 680 szlovák állampolgár - elbocsátását jelentették be július 17-én. A háromlépcsős leépítés szeptemberben kezdődik és novemberben zárul.

MTI

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!