<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
3p


			
		

Tovább bővül az üdülési csekk felhasználhatósága: felnőttképzésen, autópályán és moziban is fizethetünk az utalvánnyal. Idén további öt szolgáltatást is igénybe vehetünk ily módon: könyvtári és internet szolgáltatásért, sétarepülésért és egészségbiztosításért is lehet ezzel fizetni.

Autópályán is használható lesz

Február 1-jétől felnőttképzésre, autópálya használatára és mozijegyvásárlásra is használható lesz az üdülési csekk. Ezen kívül a közeljövőben további öt szolgáltatás is elérhető lesz, amelyekről jelenleg tárgyalnak. Könyvtári szolgáltatásért, gépkocsi, motorkerékpár, lakókocsi- és utánfutó-kölcsönzésért, internet-szolgáltatásért, sétarepülésért és egészségbiztosításért is fizetni lehet majd ily módon.

Csak a személygépkocsiknak jár a kedvezmény

Az M5-ös és az M6-os kivételével az összes magyarországi úthálózatot üzemeltető Állami Autópálya Kezelő Zrt.-nél a személygépkocsik vehetik igénybe a kedvezményt. Azért esett erre a szolgáltatásra a választás a bővítéskor, mert sokan csak így tudják elérni az üdülőhelyeket , illetve a gyógyfürdőket, természetvédelmi körzeteket. Ezentúl tehát az utat sem kell zsebből fizetniük.

Egyelőre az ügyfélszolgálaton tudnak majd ily módon vásárolni az autópályát használók, de Nagy Attila vezérigazgató jelezte, hogy reményei szerint a viszonteladók is fognak élni a lehetőséggel. Így várható, hogy elektronikus úton és sms-ben is elérhető lesz majd a szolgáltatás.

Kétmillió ember kapott üdülési csekket

A múlt évben a Magyar Nemzeti Üdülési Alapítvány összesen 41 milliárd forintért bocsátott ki üdülési csekkeket, amelyek kétmillió emberhez jutottak el – közölte egy pénteki sajtótájékoztatón Karácsony Mihály elnök. Eddig összesen 27 különböző szolgáltatásra lehetett beváltani az utalványokat.

Új szolgáltatókkal bővülhet a jövőben a kör

A törvény azt mondja ki, hogy a csekkeket pihenéshez, üdüléshez, kikapcsolódáshoz, egészségmegőrzéshez, betegség megelőzéshez, illetve szabadidő sporthoz lehet használni. Ennek megfelelően választották ki a közeljövőben újonnan felhasználható új szolgáltatásokat, amelyek az életminőség javulásához járulhatnak hozzá. Emellett ezentúl is keresik azokat a szolgáltatókat, akik tevékenységükkel segíthetik a kitűzött célok megvalósulását.

A Perfekt Zrt. felnőttképzéssel foglalkozó cég vezérigazgatója, Szepesi Hajnalka szerint a megfelelő szakképesítés megszerzésével, az élethosszig való tanulással az emberek közelebb jutnak ahhoz, hogy munkahelyüket megtarthassák, és ez a jobb közérzet kialakulásához vezethet.

A sajtótájékoztató után a Palace Cinemas, az Állami Autópálya Kezelő Zrt. és a Perfekt Zrt. szándéknyilatkozat aláírásával vállalta, hogy együttműködnek az alapítvány által kibocsátott kedvezményes üdülési csekk eszközként való elfogadhatóvá válásában.

Kovács Zita

Menedzsment Fórum

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.