2p

Ront vagy javít Magyarország megítélésén a soros EU-elnökség?
Milyen újabb öt év elé néz Karácsony Gergely?
Mi lesz a liberalizmussal Magyarországon?
Online Klasszis Klubtalálkozó élőben Horn Gáborral!

Vegyen részt és kérdezzen Ön is a Republikon Alapítvány kuratóriumának elnökétől!

2024. július 24. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

Több mint háromszoros növekedéssel a notebook és a teljes PC piacon is vezető pozíciót ért el az Acer Magyarország - derül ki a Gartner elemzéséből. Jelenleg minden harmadik hordozható gépet a cég értékesít. A vállalat az eredményt az év elején piacra dobott két új portfóliója sikerének tartja.

A harmadik negyedévre az Acer a személyi számítógépek eladásának tekintetében is piacvezető helyre ugrott - derül ki a Gartner elemző cég piaci elemzéséből. Az Acer részesedése a hazai PC-piacon 18,3 százalék, míg a hordozható gépek esetében - több mint háromszoros növekedést produkálva - 32,4 százalékot ért el.

Az Acer Magyarország vezetője az eredmények tükrében sikeresnek tartja az elmúlt időszakot. Egri Csaba szerint leginkább két új portfóliójuk járult hozzá, hogy mind a professzionális, mind a fogyasztói szegmensben növelni tudták a piaci részesedésüket. "Amíg a notebookpiac idén majdnem kétszeresére nőtt Magyarországon, a cégnek sikerült több mint háromszoros növekményt felmutatni" - fogalmazott a szerkesztőségünkhöz eljuttatott sajtóközlemény szerint a vezető.

Az Acer ugyanakkor nemcsak a hazai piacon zárta jó eredménnyel a negyedévet: az EMEA régióban a notebookpiacon 23,6 százalékos részesedésével és 65,4 százalékos növekedéssel megerősítette vezető helyét. A teljes PC-piacon tavalyhoz képest 54 százalékkal bővült a vállalat, így a régióban megerősítette második pozícióját.

Menedzsment Fórum 

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!