2008. november 18. 14:34

A Magyarországon is érdekeltséggel rendelkező holland Aegon kis takarékpénztárat vásárol az Egyesült Államokban, hogy ott is részesülhessen a bankoknak szánt állami pénzügyi támogatásból.

Az Aegon, amelyet már a holland kormány is hárommilliárd euróval támogat, az Egyesült Államokban több mint 800 millió dolláros tőkeinjekciót szeretne kapni.

Mint mondták, ez stratégiájuk része, a konszernnek nincs likviditási problémája és a pénzt kizárólag ottani leánycégeire költi majd.

Az Aegonhoz eddig csak egy életbiztosító, a Transamerica tartozott az Egyesült Államokban. Most egy marylandi takarékpénztárat (Suburban Federal Savings Bank) venne meg, 300 millió dolláros vagyonnal. Az Aegon azzal számol, hogy az amerikai hatóságok az ügyletről és a tőkeinjekcióról már az idei év végéig dönthetnek.

Az Aegon üzemi eredményének mintegy háromnegyedét az Egyesült Államokban realizálja.

MTI/Menedzsment Fórum 

Hitelre van szükséged?

Találd meg a legideálisabb kölcsönt az Mfor és a Bank360 közös kalkulátoraival! Ha kevesebb mint 5 millió forintra van szükséged, tucatnyi kedvező kamatozású személyi kölcsönt hasonlíthatsz össze a Személyi Kölcsön Kalkulátorral. Ha lecserélnéd a régit, vagy megtaláltad álmaid járgányát, egy olcsó autóhitellel akár már néhány napon belül a volán mögé ülhetsz az Autóhitel Kalkulátor segítségével. Nagyobb terveid vannak és több pénz kell? A lakásvásárlásra fordítható hitelek között hatalmasak az eltérések, ilyenkor érdemes csak igazán összehasonlítani az ajánlatokat! 

A Bank360 és az Mfor összegyűjtötte, hogy melyek február legkedvezőbb hitelei:

Ha jól jönne 1,5 millió forint, a Raiffeisen Bankot érdemes most felkeresni, mivel a személyi kölcsön 30 379 forintos törlesztőrészlet mellett lehet a tiéd 60 hónapos futamidővel. 3 millió forintra lenne szükséged autóvásárláshoz? A CIB Banknál már 60 654 forintos havi törlesztéssel igényelheted jövedelemérkeztetéssel. Az Erste Banknál igényelhető lakáshitellel pedig 10 millió forintot vehetsz fel 20 éves futamidőre havi 54 712 forintos törlesztőrészlettel.

Másfajta kölcsönt keresel? Ez a kalkulátor segíthet megtalálni azt a hitelt, amit keresel.