1p

Az olasz Alitalia légitársaság igazgatótanácsa hatórás tárgyalás után pénteken este bejelentette, hogy az Air France-KLM páros ajánlatát tartja jobbnak a cég 49,9 százalékos állami részesedésének a megszerzésére.

Az olasz kormány januárban hozza meg a végső döntést a légitársaság ügyében.

Az Alitalia eladásra felkínált hányada iránt korábban több cég is érdeklődött, így a Lufthansa és az Aeroflot, de ezek visszakoztak és a versenyben az Air France-KLM mellett csak a kisebb olasz rivális, az Air One maradt. Az Air One olyan bankok támogatásával indult, mint az Intesa Sanpaolo, a Morgan Stanley, a Nomura és a Goldman Sachs.

Az Air France-KLM ajánlatában azonnali 750 millió eurós tőkeemelés szerepelt, továbbá az, hogy 2010-re nyereségessé teszik az Alitaliát, és 2015-ig összesen 6,5 milliárd eurót ruháznak be a jelenleg erősen veszteséges cégbe. Az Air One, amely a második legnagyobb olasz légi vállalat, és élvezi a szakszervezetek, valamint több olasz politikus támogatását, 2012-ig összesen 5,3 milliárd euró befektetést irányzott elő, ami tartalmaz egy legalább 1 milliárd eurós tőkeemelést.

MTI/Menedzsment Fórum 

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!