Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


		
	

Az Allianz biztosító február 29-ig ad halasztást új ügyfeleinek arra, hogy a kötelező gépjármű felelősségbiztosítás (kgfb) első részletét befizessék - tájékoztatta a biztosító az MTI-t. Az év végi biztosítóváltós roham miatt több cég nem tudta időben kiküldeni új ügyfeleinek a csekket. Múlt év november-decemberben mintegy 700 ezren váltottak biztosítót.

Az Aegon után most az Allianz is úgy határozott, hogy kitolja az első havi kötelező gépjármű felelősségbiztosítási díj befizetésének határidejét. A lépésre egy jogi probléba miatt van szükség: a kgfb-ről szóló kormányrendelet szerint a biztosító kockázatvállalása megszűnik, ha az ügyfél az esedékességtől számított 30 napon belül nem fizeti be a díjat.

Miután az esedékesség január 1. volt (mindig a következő biztosítási időszak első napja), nemfizetés miatt január 30-án megszűnik a szerződés. Az év végi kgfb kampány miatt több biztosító nem tudta időben kiküldeni új ügyfeleinek - múlt év november-decemberben mintegy 700 ezren váltottak biztosítót - a csekket, illetve számlát.

Eddig az Aegon jelezte, hogy március 20-ig ad fizetési halasztást, míg az Allianz február 29-ig tolta ki a fizetési határidőt, megjegyezve, hogy a csekkek még januárban megérkeznek mindenkihez.
    
A biztosító kockázatvállalása tehát rendben van a halasztással, az autósoknak viszont gondjuk lehet, mert egy közúti ellenőrzéskor, nem biztos, hogy igazolni tudják a biztosítás meglétét. Az Allianz azt javasolja, hogy a tulajdonosok tartsák maguknál a biztosítási ajánlatukat, bár azon nem szerepel a halasztás. Viszont a rendőrök - akár az igazoltatás helyszínén is - ellenőrizni tudják a központi nyilvántartásból, hogy az adott kocsinak van-e érvényes biztosítása. Ezt az adatbázist az Allianz naponta frissíti, tehát aki halasztást kapott, annak élőként szerepel a biztosítása a rendszerben.
    

Az autósok ne lepődjenek meg, ha az első díjértesítőn nem a bónusz fokozatuknak megfelelő lesz a díjuk - közölte a Allianz. Ennek az az oka, hogy az új biztosító még nem kapta meg a régitől a bónusz-málusz (kártörténeti) igazolást, addig pedig kötelező a biztosítottat az alap (A0) osztályba besorolni. (A kártörténeti igazolások pedig azért késnek, mivel most először december utolsó napjáig kell vizsgálni minden autóst, korábban az év közepén zárult a megfigyelési időszak.)
    
A kártörténeti igazolás megérkezését követően a biztosító a szerződő bonus-malus besorolását és díját az igazolás tartalmának megfelelően - 2008. január 1-jére visszamenőleg - módosítja.  A többletdíjat pedig - az ügyfél kérésének megfelelően - visszautalja, vagy beszámítja a későbbi díjba.

MTI/Menedzsment Fórum 

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára. Sok éves tapasztalattal a hátunk mögött elérkezettnek láttuk az időt arra, hogy szintet lépjünk és egy olyan lehetőséget kínáljunk Önöknek, amelynek segítségével egyes témakörök elismert szakértőinek - így többek között Bod Péter Ákos, Pogátsa Zoltán, László Csaba, Prinz Dániel vagy Szakonyi Péter - véleményeihez, mélyelemzéseihez, neves újságírók által készített egyedi tartalmakhoz jutnak hozzá. Ennek formája egy ELŐFIZETÉS, mely egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között klubtagságot, webinárumokon való részvételt, a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.

Előfizetőink naponta 4-6 unikális, máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá az első hónapban 390 forintért.

Cikkeink túlnyomó többsége azonban továbbra is szabadon olvasható marad.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!

Jól jönne 1,5 millió forint?

 

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Ersténél 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 102 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.

 

Legyen Ön is előfizetőnk!

Előfizetőink naponta 4-6 egyedi, máshol nem olvasott,
minőségi tartalomhoz jutnak hozzá, az első hónapban 390 forintért.