2013. augusztus 5. 14:13

Az Alstom nyerte el az MVM Paksi Atomerőmű Zrt. által nyolc üzemi és egy tartalék generátor forgórészének felújítási munkáira kiírt 5,1 millió euró (mintegy 1,5 milliárd forint) értékű közbeszerzési pályázatot - tájékoztatott az Alstom Hungaria Zrt. hétfőn.

A közlemény szerint a felújításokat az Alstom budapesti generátor szakműhelye, magyar mérnökcsapata, külföldi szakemberek és több hazai alvállalkozó bevonásával végzi. A paksi atomerőmű 1982 és 1987 között helyezte üzembe a négy, egyenként 500 megawatt teljesítményű atomerőművi reaktorblokkhoz tartozó kilenc, Ganz gyártmányú generátorát. A berendezések felújítása 10-12 évente esedékes - emlékeztet a közlemény.

Az idén júliusban kezdett munkák során évente egy generátor forgórészét újítják fel az Alstom magyar szakemberei. A teljes felújítás 2021-ben ér véget. A cég magyar szervizcsapata több hazai erőműben végzett már generátor-felújításokat, ezen kívül finn, osztrák és török erőművek felújítási projektjeiben is sikerrel vett részt - közölte az Alstom.

A Paksi Atomerőmű megbízásának elnyerését az tette lehetővé, hogy a társaság ajánlata ötvözi a magyar szakemberek hazai erőművi berendezések felújításában szerzett tapasztalatát, valamint a nemzetközileg is kiemelkedően versenyképes mérnöki árszínvonalat - idézi a közlemény Deák Lászlót, az Alstom Hungaria Zrt. elnök-vezérigazgatóját.

Magyarországon az Alstom Csoport minden üzletága, köztük a hőerőmű, a megújuló energiaforrások, a közlekedés és az energiaátviteli hálózat üzletág is jelen van. Az Alstom Hungária Zrt. mintegy 150 alkalmazottat foglalkoztat budapesti központjában, és 65 stratégiai alvállalkozóval működik együtt.

MTI

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.